Ευκολότερο είναι κάποιος να προβλέψει ποια από τα μικρά κόμματα θα μπουν στη Βουλή παρά το πόσο και το πού θα βρέξει την Κυριακή!

Θερμές αέριες μάζες μεταφέρονται από τη Β. Αφρική προς την Ιταλία, τις νοτιότερες χώρες της κεντρικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας. Περισσότερο αισθητή θα είναι η ζέστη στην Ιταλία, όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς. Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), οι υψηλότερες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας (36 βαθμοί) θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα και οι χαμηλότερες (28 βαθμοί) στις Κυκλάδες και τη Β. Κρήτη, όπου η παρουσία των βόρειων ανέμων θα είναι αισθητή. Κατά τα άλλα, η απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά θα είναι και πάλι πολύ περιορισμένη. 


Την Παρασκευή (23/6), ο καιρός θα είναι γενικά ζεστός με θερμοκρασίες ως τους 37 βαθμούς και ανέμους, οι οποίοι μόνο στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 5 μποφόρ. 

Το Σάββατο (24/6), αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών όμβρων το απόγευμα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Αναφορικά με τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες αλλαγές. 

26 σχόλια:

  1. Οι απίστευτοι παραλληλισμοί του Δασκάλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι δα…πάλι βροχές και καταιγίδες;
    Άντε γεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι και επίσημα. Θερινό ηλιοστάσιο σήμερα. 30αρι στην Ηγουμενίτσα, ευχάριστη ζέστη και υπέροχο μπανακι στη θάλασσα. Μακάρι να ήταν έτσι όλο το καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα από την καλοκαιρινή παράκτια Ναυπακτία.
    Όλα καλά χωρίς ακρότητες.
    Όσο για τις καταιγίδες σιγά...
    Λογικό είναι μέσα μέσα και κυρίως στα πιό κεντροβόρεια ηπειρωτικά να βγάζει κανένα απόγευμα(λόγω ζέστης ίσως τοπικά να είναι και έντονα).
    Από δω και στο εξής στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας και κυρίως στα παραθαλάσσια θα βασιλεύει η ηλιοφάνεια και η ζέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα από τη ζέστη και ενοχλητικά υγρή Στοκχόλμη .Θερμή εισβολή στη κέντρο βόρεια Σουηδία με μέγιστες πάνω από 25-26c.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο κλαμπ των... 30ρηδων από σήμερα Τετάρτη 21/6 και η Ανάβυσσος και μάλιστα με 31,7 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε περιοχές όπως ο Άλιμος (29,1β.), ο Πειραιάς (29,7β.) και το Φάληρο (31,3β.). Αυτό συνέβη, επειδή ο βοριάς στον νότιο (τον έξω, όπως λέγεται κανονικά) Σαρωνικό, λειτούργησε ως σεσουάρ, συναντώντας τις θερμές αέριες μάζες. Μάλιστα, στον σταθμό της Βάρης, που είναι πάνω από τη Βάρκιζα και την Αγία Μαρίνα το θερμόμετρο έδειξε 32,7 βαθμούς.

    Αντίθετα, στον βόρειο (έσω) Σαρωνικό φυσούσε νοτιάς (θαλάσσια αύρα), δροσίζοντας περιοχές, όπως ο Άλιμος, ο Πειραιάς και το Φάληρο. Μία κατηγορία μόνη της η Σαλαμίνα, άγγιξε τους 34 βαθμούς, ενώ ξεπέρασαν τους 33β. τα Πατήσια και οι Αμπελόκηποι, όπου κι εκεί, παρεμπιπτόντως, το βοριαδάκι λειτούργησε σαν... πιστολάκι.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι μέρες αρχίζουν και μικραίνουν. Καλό χειμώνα παίδες. Ως τώρα light καλοκαίρι στην Ξάνθη. Αρκετά light θα έλεγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό χειμωνα αλλά μην ξεχνάμε οτι οι πιο πολλές ζέστες αρχίζουν μετα της 21 ιουνίου όταν αρχίζει να μικραίνει η μέρα....

      Διαγραφή
    2. Εννοείται ότι αστειεύτηκα και όμως από ότι φαίνεται ως τώρα πάμε για ένα light καλοκαίρι από πλευράς θερμοκρασιών. Θα κάνει ζέστη φυσικά αλλά δύσκολα τις brutal καλοκαιρινές θερμοκρασίες και τους καύσωνες που είχαμε παλιά. Εγώ πάντως αποθυμησα τους χειμώνες με το κρύο και τα καλοκαίρια με τις ζέστες που είχαμε στην χώρα μας. Τελευταία έχουμε ξενέρωτο καιρό και δεν νιώθεις τις εποχές όπως παλιά. Φυσικά δεν εννοώ ακραίες καταστάσεις.

      Διαγραφή
    3. Χάχα χάχα χάχα ωραίο αστείο φίλε μου.
      Αν ήξερες από τον επόμενο μήνα και τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη πόσες ζέστες θα κάνει....
      Τώρα ξεκινά το καλοκαίρι.
      Εντωμεταξύ κάποιοι στα sosial συνεχίζουν και μας "πρήζουν" ότι χαλάει ο καιρός, έρχεται πάλι ψύχρα και ένα σωρό τέτοιες ανοησίες.
      Τις απογευματινές καταιγίδες του ΣΚ στα κεντροβόρεια τις βαφτίζουν κακοκαιρία και τα 30αρια και τα 32αρια ψύχρα...
      Ας σοβαρευτούμε παιδιά, το καλοκαίρι θέλουμε δεν θέλουμε ήρθε και θα μείνει πάνω από την χώρα μας τουλάχιστον τρεις μήνες.
      Τώρα το πόσο θερμό η δροσερό θα βγει, αυτό από τώρα κάνεις δεν το γνωρίζει.
      Το effis του μεσοπρόθεσμου ευρωπαϊκού, βγάζει την άλλη εβδομάδα δροσερές συνθήκες(πάντα γιά τα δεδομένα της εποχής) ενώ όπως είπε και ο Βαγγέλης στο μετέπειτα δίνει φυσιολογικές καλοκαιρινές θερμοκρασίες και βροχές κοντά στο μέσο όρο της εποχής δλδ λίγες και τοπικές στα ηπειρωτικά.
      Τέλος τού μήνα θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα γιά τη συνέχεια γιατί όλα αυτά άνετα ανατρέπονται προς το θερμότερο.

      Διαγραφή
    4. Βλέπω φίλε Φώτη ότι είσαι με το "φιλοκαλοκαιρινο" κόμμα αυτό που έχει βλέψεις και για τους ψηφοφόρους του "καλού καύσωνα". Το δείχνει το τουλάχιστον 3 μήνες καλοκαίρι που γράφεις και γενικά οι αντιδράσεις σου στα σχόλια των οπαδών του κόμματος "χωρίς καλοκαίρι". Τελικά θα δείξει η κάλπη 21 Σεπτεμβρίου...

      Διαγραφή
    5. Έχε μού εμπιστοσύνη φίλε μού(ας είσαι αρκετά μεγαλύτερος από μένα και το σέβομαι αυτό).
      Θα δεις ότι στο τέλος και καλοκαίρι θα έχει κάνει, και ζέστες θα έχουμε φάει αρκετές.
      Εννοείτε ότι δεν μιλάω γιά ακραία πράγματα η παρατεταμένους καύσωνες.
      Καλημέρα από το πολύ ζεστό σήμερα Αγρίνιο.

      Διαγραφή
  8. Δυστυχώς όσο χαρήκαμε οι λάτρεις τηςδροσίας χαρήκαμε τα τρεξίματα των περισσότερων μοντέλων είναι φωτιά και λαύρα για το πρώτο πενθήμερο του Ιουλίου όχι θα γλιτώναμε ...το 2021 πάλι βλέπω να επαναλαμβάνεται δυστυχώς κατά τα άλλα κάποιοι αρνητές της κλιματικής αλλαγής σήκωσαν το μπαϊράκι τους για λίγες δροσιές που είχαμε τον Ιούνιο έτσι θα είναι από δω και στο εξής δυστυχώς και πολύ φοβάμαι ότι το τρία στα τρία για τον χιονιά κυρίως για τα ανατολικά προσήνεμα κάποια στιγμή θα τελειώσει και αυτό όπως και τη δεκαετία του 2000 πέρασε σχεδόν άλλη μία δεκαετία που η πρωτεύουσα δεν είδαι νιφάδα είναι η νέα κανονικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι δυστυχώς έχουμε γεμίσει με μετεωρολόγος του facebook σε διάφορες σελίδες όπως τον καιρό του κορονοιού είχαμε τους λοιμωξιολόγους του facebook επίσης που χάιντε γύρευε πόσο κόσμο πήραν στο λαιμό τους με τις αμπελοφιλοσοφίες τους κάποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς στην Ξάνθη έχουμε να δούμε χιονιά δεκαετίες. Τι λες τώρα?

      Διαγραφή
    2. To 2021 είχαμε σχεδόν 10 μέρες από τα τέλη Ιουλίου και μέχρι τις αρχές Αυγούστου, που οι θερμοκρασίες προσέγγιζαν ή και ξεπερνούσαν τους 45 βαθμούς, σχεδόν πανελλαδικά. Είχε προηγηθεί άλλο ένα πενθήμερο με 42 και 43 βαθμούς τον Ιούνιο, επίσης σχεδόν πανελλαδικά. Αλλά και 40άρια για περίπου μία βδομάδα και τον Μάιο, κάτι που την τελευταία δεκαετία έχει συμβεί μόνο το 2021 και το 2017.

      Δεν υπαινίσσομαι ότι επειδή φέτος ο Μάιος ήταν ψυχρός για τα δεδομένα του και ο Ιούνιος δεν έχει ακόμα υψηλές θερμοκρασίες (30-35 βαθμοί είναι απόλυτα φυσιολογικοί για Ελλάδα), θα πάει έτσι όλο το καλοκαίρι. Αλλά σε καμία περίπτωση και κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα έχουμε ανάλογους καύσωνες με το 2021 και το 2017, οπότε ας μην κινδυνολογούμε.

      Αυτό που κρατάμε είναι ότι το 2017 και το 2021 οι καύσωνες είχαν αρχίσει από τον Μάιο, ενώ φέτος δεν διαφαίνονται καν και τελειώνει ο Ιούνιος, που θύμισε τους αντίστοιχους βροχερούς πρώτους μήνες του καλοκαιριού το 2022, το 2019 και το 2018. Χωρίς αυτό, επαναλαμβάνω, να σημαίνει ότι μπορούμε να προδικάζουμε κάτι για τη συνέχεια.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. Γιατί περνανε σχόλια ανακριβη;και κάποια άλλα τα κόβεται με ποιο κριτήριο;

      Διαγραφή
    4. Συγνώμη αλλά αν υπαινίσσεσται ότι τα σχόλια τα δικά μου είναι ανακριβή Δεν νομίζω Φίλτατε... ότι έχουμε υπερθέρμανση και δεν πάει καθόλου καλά από την δραστηριότητα του ανθρώπου κυρίως το κλίμα το λένε όλοι οι σοβαροί επιστήμονες το αν χιόνισε δύο ή τρεις χρονιές στην Αθήνα από σπonda δεν σημαίνει ότι πλέον δεν βιώνουμε στο πετσί μας την κλιματική αλλαγή η επιστήμη είναι εδώ για να δώσει απαντήσεις σε διάφορες ανακρίβειες που κυκλοφορούν στα social media ότι δήθεν ψύχεται ο πλανήτης ή ότι δεν υπάρχει κορονοϊό ς Και διάφορες άλλες αμπελοφιλοσοφίες που κυκλοφορούν εδώ και κάποια χρόνια. Εκτός και αν κάποιοι δεν αποδέχονται και την επιστήμη τι να πω...

      Διαγραφή
  9. Ζέστη καλοκαιρινή εδώ και 3 ημέρες στην περιοχή μου(30-32 την ημέρα και 17-20 πρωί-βράδυ αντίστοιχα) με τον αέρα δυνατό να κάνει την ζέστη αυτή ανεκτή και ευχάριστη.
    Είναι ότι χρειάζεται για όλους, ανθρώπους, ζώα, φυτά, δέντρα.
    Υ. Γ:Θα δώσω εκ νέου το "στίγμα" μου για ότι εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο.
    Γενικά βλέπω να μην έχουμε ιδιαίτερα μεγάλες ζεστές διαρκείας η παρατεταμένους καύσωνες, ζέστες κανονικές από αυτές που ξέρουμε και είναι δεδομένες για την χώρα μας( με τις όποιες εξάρσεις φυσικά) θα έχουμε και με τις αστάθειες να μην μας εγκαταλειπουν τελείως και κατά περιοχές να μας επισκέπτονται αρκετά συχνά.
    Αυτά "πιάνουν" οι κεραίες μου και φυσικά με την συνδρομή της μάνας φύσης και των πλασμάτων της.
    Να περνάτε όμορφα, να εκμεταλευεστε την κάθε σας στιγμή, να αγαπάτε, να προσέχετε και να προστάτευται ολους όσους έχετε δίπλα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ακριβώς πρέπει να είναι το καλοκαιράκι Χριστόδουλε.
      Καλή επιτυχία στις εκτιμήσεις σού αν και ήδη είναι επιτυχημένες μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
  10. Άπνοια, αυξημένη κυκλοφορία, ήλιος και έτοιμο το φωτοχημικό νέφος σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
    Να σας αναφέρω και τα χρονοδιαγράμματα της παράδοσης του μετρό στην πόλη: α) Αρχή έργου 1988, με στόχο παράδοσης το 1992 (Δήμαρχος Κούβελας: για το θεαθήναι και για εσωτερική κατανάλωση), β) 2012, γ) 2015, δ) 2018 (Τσίπρας: εγκαίνια μιας φωτογραφίας και μισού βαγονιού του μετρό) ε) 2021, στ) 2023, (Μητσοτάκης: εγκαίνια δοκιμαστικής λειτουργίας), ζ) 2024! Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα είναι σε καλό δρόμο!

      Διαγραφή
    2. Με τη διαφορά ότι ο Μητσοτάκης είπε ότι θα το ολοκληρώσει στην τετραετία.Αλλα εδώ βγήκε ο καλαμανλης αυτό θα μας πειράξει;

      Διαγραφή
  11. Εδώ στο στην Λέσβο έχει ξεκινήσει ένα ελαφρύ μελτεμάκι.. Όχι τίποτα το ιδιαίτερο, ίσα ίσα να δροσίζει.. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή