Ο καιρός του επόμενου εξαημέρου

"Λιώσανε τα χιόνια, μωρέ, λιώσανε, κι εμείς, Μπιρμπίλη μου, δεν ανταμώσαμε!"
Άποψη του Χελμού, του Γιαννη Κατζαγιαννάκη.


Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β-ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Κρήτης δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. 


Την Πέμπτη και την Παρασκευή (8 & 9/6), τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλώνονται τα απογεύματα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και ίσως το απόγευμα της Πέμπτης στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με βασική ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Σύμφωνα με όλε στις ενδείξεις, το Σάββατο (10/6) στην κεντροανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας (11 & 12/6), στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται ενίσχυση της απογευματινής αστάθειας. Αναφορικά με τους ανέμους ια τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου