Φρεσκάρει το βορειοανατολικό ρεύμα

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ενισχύεται με αποτέλεσμα τη βαθμιαία ενίσχυση του ΒΑ ρεύματος στη χώρα και κυρίως στα ανατολικά. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) στα κεντρικά και τα βόρεια θα υπάρχει αρκετή συννεφιά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το τετραήμερο Παρασκευή-Δευτέρα (3-6/10) με τους ΒΑ ανέμους να πνέουν με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο), την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές βροχές η αίσθηση του καιρού, τουλάχιστον στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια, θα είναι χειμωνιάτικη παρά φθινοπωρινή. Σημειώνεται ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να βρέξει και στη δυτική Ελλάδα. Αντίθετα στη Θράκη και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές δεν προβλέπονται βροχές. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν οι Β. Σποράδες και η Β-ΒΔ Κρήτη.           
 

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις, το απόγευμα κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Το απόγευμα αραιές νεφώσεις στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου