Προς το βόρειο Αιγαίο οδεύει ολοταχώς το χαμηλό

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί κακοκαιρία στη χώρα οδεύει ολοταχώς προ το βόρειο Αιγαίο και έτσι το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Α. Θεσσαλία, την Εύβοια και τα νησιά του ανατολικού και του βόρειου Αιγαίου. Στις παραπάνω περιοχές την εικόνα του χειμωνιάτικου καιρού θα συμπληρώνουν τα χιόνια στα ορεινά και οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο καιρός θα είναι καλύτερος, αν και δεν θα λείψουν ο τοπικές βροχές κυρίως στα νότια.  Από την Κυριακή (26/10) ως τα μέσα της νέας εβδομάδας τα βασικά στοιχεία του καιρού στην περιοχή μας θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι Β-ΒΑ άνεμοι με ένταση 5 με 7 και τοπικά την Κυριακή στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις προσήνεμες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.    


Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές κατά τόπους ισχυρές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς στα νοτιοδυτικά παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ έως ΒΔ 7 με 9 μποφόρ και στα νότια Δ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις και ίσως κάποιες βροχές στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου