Καιρός βορειοανατολικού ρεύματος

Η χώρα άρχισε να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα τη βαθμιαία επικράτηση ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) με τη βοήθεια του ΒΑ ρεύματος και της ορογραφίας ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις προσήνεμες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι κυρίαρχος ο ήλιος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά. Την Παρασκευή και το Σάββατο (10-11/10) οι βροχές θα σταματήσουν, ενώ σε ότι αφορά τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (12-13/10) στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές στην Α. Θεσσαλία-Β. Σποράδες και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα νότια και κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου