Μέρες καιρικής ομοιομορφίας

Βαρομετρικά χαμηλά προκαλούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη. Στις υπόλοιπες περιοχές της ηπείρου μας κυριαρχούν οι υψηλές πιέσεις. Η χώρα μας και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτές τις συνθήκες, στη δυτική Ελλάδα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και θα σημειωθούν οι υψηλότερες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, ενώ στα ανατολικά θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις και στις προσήνεμες περιοχές η αισθητή θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή. Από το Σάββατο (11/10) και τουλάχιστον ως την Πέμπτη (16/10) στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, η βασική ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο θα είναι τα 4 με 5 μποφόρ και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν περίπου από τους 24 ως τους 26 βαθμούς. Σημειώνεται πάντως ότι στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά και ότι τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειώνονται τοπικές ομίχλες.

  
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου