Στο παιχνίδι του καιρού βαρομετρικά χαμηλά που έρχονται από τα δυτικά

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά ανατολικά και από τις απογευματινές-βραδινές ώρες του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) θα αρχίσει να επηρεάζει με τοπικές βροχές τις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, στα δυτικά θα επικρατήσουν ΝΑ άνεμοι, οι οποίοι στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ΒΑ άνεμοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ και η ψύχρα κυρίως στην κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Την Κυριακή (5/10) αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη ΒΔ Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία. Στη Δ-ΒΔ Ελλάδα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι ΒΑ άνεμοι στα ανατολικά θα εξασθενήσουν και θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (6-7/10) οι βροχές θα συνεχιστούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη άνοδο στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η βαθμιαία επικράτηση ισχυρών Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ. Οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις προσήνεμες ανατολικές και νότιες περιοχές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
 
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4-10-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στην Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη ΒΔ Πελοπόννησο.  Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και πρόσκαιρα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου