Αντιστέκεται η παγωνιά

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη είναι ευνοϊκή για τη διατήρηση των ενισχυμένων Β-ΒΔ ανέμων στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα. Παράλληλα, στην ηπειρωτική χώρα η ξαστεριά και οι ασθενείς άνεμοι δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για παγετό ακτινοβολίας, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν σταδιακά σε όλες τις περιοχές. Το Σάββατο (10/1) στη χώρα θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, ο παγετός θα εξασθενήσει και θα ανέβουν οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Την Κυριακή (11/1) ο καιρός θα είναι ήπιος, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Οι άνεμοι από Δ-ΒΔ θα γίνουν Ν-ΝΔ και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι νοτιάδες και οι βροχές της δυτικής Ελλάδας θα είναι οι προάγγελοι της αλλαγής του καιρού που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (12-13/1) και θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, τα χιόνια (ορεινά-ημιορεινά)  και τους ενισχυμένους ανέμους.    


Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και αργότερα Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -12 έως 8 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και αργότερα ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 12 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Δ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από -8 έως 10 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Λίγες βροχές ή χιονόνερο το πρωί στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -2 έως 8 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 7 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου