Στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα το θέατρο των καιρικών επιχειρήσεων

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τον καιρό των ανατολικών και νότιων περιοχών της χώρας κατευθύνεται προς τη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το χαμηλό αυτό, συνδυαζόμενο με τις υψηλές πιέσεις των βόρειων Βαλκανίων, προκαλεί ακόμα πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 9 μποφόρ (Αιγαίο). Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, στα ανατολικά και νότια με κυρίαρχους τους βοριάδες θα είναι χαμηλή η αισθητή θερμοκρασία, ενώ στη δυτική, κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα τη νύχτα και νωρίς το πρωί οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για παγετό ακτινοβολίας. Την Τετάρτη (14/1), οι βροχές και οι καταιγίδες στη Ν-ΝΑ Ελλάδα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, οι βοριάδες θα κοπάσουν και θα ανέβουν οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας ο καιρός θα είναι ήπιος, χωρίς αξιόλογες βροχές και με ανέμους κάτω από τα 6 μποφόρ.    


Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) νωρίς το πρωί στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 12 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι Α-ΒΑ 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. κύριε Ζιακόπουλε αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού μετά τις 18-19 του μηνός με χιόνια και κρύο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή