Τα νεότερα από το καιρικό μέτωπο

Κυριακή 27/11/2016:
 Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές (νέος γύρος φαινομένων και στην Αττική) και στο Αιγαίο (κεντρικές και Α-ΒΑ περιοχές).

Δευτέρα, 28/11/2016:
- Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και το Αιγαίο (κυρίως στις Α-ΒΑ περιοχές).
- Έναρξη ψυχρής εισβολής στη Β. Ελλάδα βασικά από το απόγευμα. Τις βραδινές–νυχτερινές ώρες χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Δ. Μακεδονίας.  


Τρίτη, 29/11/2016:
- Σταδιακά τα χιόνια θα κατέβουν σε περιοχές της Β. Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο (μέσα στο παιχνίδι και η Θεσσαλονίκη), στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (συμπεριλαμβάνονται η Κόνιτσα και τα Γιάννενα) και στις ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Στην Αττική χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ίσως τη νύχτα προς την Τετάρτη στα βόρεια προάστια.
- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.
- Σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Β-ΒΑ Αιγαίο (8 με 9 μποφόρ). 
- Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.  

Τετάρτη, 30/11/2016:
Αρχικά κακοκαιρία με: χιόνια (ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά), ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, θυελλώδεις Β-ΒΑ ανέμους και πολύ κρύο. Γρήγορα όμως ο υετός θα σταματήσει στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη και στη συνέχεια στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα και τις δυτικές περιοχές της χώρας. Ως το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.  


Καλή Κυριακή σε όλους 

9 σχόλια:

  1. Όταν λέτε πολύ χαμηλά υψομετρα εννοείτε και 50 μετρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι βέβαια, εννοούμε πάνω από 50001 χιλιοστά :-)

      Διαγραφή
  2. Παντως στην κρητη χθες και σημερα δεν εριξε ουτε ψιχαλα το καλοκαιρακι και η ξηρασια καλα κρατει , το ερωτημα ειναι θα βρεξει οπως λετε την αλλη εβδομαδα επιτελους εδω κατω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κκαστορια θα εχει χιονια;;θα το στρωσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στην θεσσαλονικη στο κεντρο θα εχει χιονοστρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ, δύο μέρες πριν, να απαντώ σε ερωτήσεις: πότε θ'αρχίσει να χιονίζει, πού θα το στρώσει, πόσα εκατοτά χιόνι θα πέσει κ.λπ. γιατί δεν γνωρίζω τις απαντήσεις.Πολλές φορές ακόμα και την παραμονή δεν είμαι σε θέση να το κάνω. Σε κάθε περίπτωση, τα μοντέλα που βλέπετε εσείς, βλέπω κι εγώ.
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  6. Κύριε Ζιακόπουλε καλησπέρα. Μεταξύ Πάρνωνα ,Πάρνηθας και Παρνασσου που πιστεύετε οτί θα έχει τις εντονότερες χιονοπτώσεις?Προσπαθώ να βρω την περιοχή με τα περισσότερα φαινόμενα ουτως ώστε να κινηθώ προς τα έκει για παρατήρηση και καταγραφή των φαινομένων , αλλά η λύση του γρίφου είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και έλεγα μήπως μπορούσατε να δώσετε μία γνώμη για να κάνω την ορθότερη επιλογή.
    Ευχαριστω πολυ,καλο σας βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή