Παγετός: η μακριά ουρά των ψυχρών εισβολών

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β-ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βοριάδων με ένταση ως τα 8 μποφόρ (Ν-ΝΑ Αιγαίο και Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, λίγες βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) θα σημειωθούν το πρωί στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη. Η θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός. Την Παρασκευή (2/12) ο καιρός θα είναι καλύτερος, καθώς στις περισσότερες περιοχές θα υπάρχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα είναι ασθενέστεροι κα ο παγετός ηπιότερος. Το Σαββατοκύριακο (3-4/12) προβλέπεται κατά διαστήματα συννεφιά και είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη (5-6/12) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η βαθμιαία επικράτηση ισχυρών βοριάδων και η αισθητή πτώση τη θερμοκρασίας. Όσο για τον υετό, οψόμεθα…         

Καλό μήνα, φίλοι μου

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -9 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά-ημιορεινά) νωρίς το πρωί στην Εύβοια. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 12 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Στην Κρήτη τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β 5 με 7 και στο Ν-ΝΑ Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Στη Θεσσαλονίκη χιόνιζε 26 ώρες, αλλά δεν το έστρωσε. Τι έγινε τελικά στην Τρίπολη και στα Γιάννενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε Χρηστο, Τριπολη τη νυχτα εβρεχε αρκετα, το πρωι εριχνε μια ψεκαδα και το μεσημερι μολις ηρθε ο βοριας για πεντε λεπτα εριξε κατι χιονομυγακια και μετα συννεφια, το γνωστο σπαστικο που κανει τα τελευταια 10 χρονια, πριν το 2006 για πλακα εριχνε 20 με 30 ποντους στο κεντρο μεχρι και τελη μαρτιου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή