Βροχές και τοπικές καταιγίδες


Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα αυτά στη Δ. Ελλάδα και από το απόγευμα στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Την Τετάρτη (28/11) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και αργότερα και σε ημιορεινές περιοχές της Β. Ελλάδας. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας στις προαναφερθείσες περιοχές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (29 & 30/11) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά, ημιορεινά και ίσως πρόσκαιρα στα βόρεια πεδινά) σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-11-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι ΝΔ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές. Πιθανές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα - βράδυ. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα - βράδυ. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς.


14 σχόλια:

  1. Και λίγο πριν την εντονότερη ψυχρή εισβολή της σεζόν, ήρθε και ο πιο ισχυρός νοτιάς μέχρι στιγμής. Με τα κύματα να είναι μεγάλα ακόμα και στο σημείο της παραλίας που κάτι βράχια κόβουν την ορμή του. Μπορεί να είχα καλομάθει, βέβαια, τόσο καιρό με τις μπονάτσες και να μου κάθισε βαριά η φουσκοθαλασσιά. Ήταν και που ένα τεράστιο κύμα με ξέβρασε κυριολεκτικά στη μεγάλη αμμουδιά, από όπου μάζεψα αρκετά μπουκάλια, αφρολέξ, δύο σακούλες και άλλα πλαστικά. Παρεμπιπτόντως, ισχύει ότι με την κλιματική αλλαγή θα είναι μεγαλύτερα τα κύματα στο μέλλον;

    Γενικότερα τα καιρικά φαινόμενα θα είναι όλο και πιο ακραία στο μέλλον και ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας Michael Gove επισήμανε σε ομιλία του στο μουσείο του Λονδίνου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσει πιο ξηρά καλοκαίρια και πιο υγρούς χειμώνες, προσθέτοντας ότι η επιβίωση στον πλανήτη μπορεί να διασφαλιστεί μόνο αν οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν, όπως αναφέρει το Skynews. "Eίναι ξεκάθαρο ότι τα κλιματικά μοντέλα αλλάζουν και πρέπει να δράσουμε άμεσα" χτύπησε το καμπανάκι ο Gove, υποστηρίζοντας ότι από το 1990 η Βρετανία έχει μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 40%, αν και η περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι της Γης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και δημοσίευσε και μία λίστα με περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή. Άλλες από την άνοδο της θάλασσας και τις πλημμύρες και άλλες από την ανομβρία.

    Μία γυναίκα ανέφερε ότι το σπίτι όπου ζούσε με τα παιδιά ήταν χτισμένο από το 1852 και δεν είχε πλημμυρίσει ποτέ, μέχρι τα 15 τελευταία χρόνια που βίωσε τρεις πλημμύρες και είχαν μόλις ένα τέταρτο στη διάθεσή τους για να το εγκαταλείψουν. Οι Φίλοι της Γης υποστηρίζουν ότι το ανθρώπινο κόστος από την κλιματική αλλαγή είναι ήδη πολύ μεγάλο, οι πιο ευάλωτες κοινότητες πληρώνουν ήδη το τίμημα και η κυβέρνηση, που όντως έχει μειώσει τις εκπομπές ρύπων, οφείλει να αναλάβει περαιτέρω δράση. Και όχι να επιδιώκει την επέκταση αεροδρομίων, την κατασκευή κι άλλων δρόμων, αποτυγχάνοντας έτσι να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

    Ανάμεσα στις δράσεις που προτείνουν οι Φίλοι της Γης είναι η μείωση των απορριμμάτων φαγητού στο μισό, ο διπλασιασμός των δασικών εκτάσεων και η διακοπή πωλήσεων πετρελαιοκίνητων και ντιζελοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2030. Συνιστούν επίσης να αυξηθεί κατά 8 φορές η ηλεκτροδότηση μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αναπτυχθεί ταχύτερα η ηλιακή ενέργεια. Η κυβέρνηση απαντά στην κριτική με το επιχείρημα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μειώσει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα των G7 τις εκπομπές ρύπων και υπεραμύνεται του γεγονότος ότι ο άνθρακας παρήγαγε πέρσι για πρώτη φορά πάνω από το μισό της ηλεκτρικής ενέργειας, ζητώντας από τους επιστήμονες να εξηγήσουν πώς θα μηδενιστούν οι εκπομπές ρύπων. Παράλληλα, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι επενδύει πάνω από 2,5 δισ. στερλίνες για την "καθαρή" ανάπτυξη και την καινοτομία.
    https://news.sky.com/story/drier-summers-wetter-winters-goves-climate-warning-11563935
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόρροια της κλιματικής αλλαγής είναι και η γιγάντωση των δασικών πυρκαγιών, όπως η πρόσφατη στην Καλιφόρνια, η πιο φονική στην ιστορία της πολιτείας, που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες, όπως γράφει η Le Monde. Ο αριθμός των νεκρών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε 87 από 85, ενώ αντίθετα οι αγνοούμενοι αυξήθηκαν σε 296 από 249, αλλά ανάμεσά τους μπορεί να είναι και αρκετοί, που δεν γνωρίζουν ότι τους αναζητούν. Συνολικά κάηκαν 620 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα βόρεια της πολιτείας, η κοινότητα Paradise, 14 χιλιάδες σπίτια, 530 μαγαζιά και 4.500 χιλιάδες άλλα κτίρια. Οι βροχές βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς, αλλά δυσκόλεψαν την αναζήτηση αγνοούμενων.

    Τρεις άνθρωποι έχασαν, εξάλλου, τη ζωή τους στην πυρκαγιά του Μαλιμπού που αποτέφρωσε 390 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει επίσης τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Η αιτία που προκάλεσε τις δύο πυρκαγιές δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά πολλοί κάτοικοι στο Σαν Φραντσίσκο έχουν κάνει μήνυση κατά της εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας Pacific Gas & Electricity. O Donald Trump επικρίθηκε για το γεγονός ότι απέδωσε τις φωτιές στην κακή διαχείριση των δασών στην Καλιφόρνια, ενώ απείλησε να κόψει και την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών (φυσικά αφού χρήμα θέλει να δίνει μόνο για όπλα και πολέμους).

    Οι καπνοί από το Paradise έφτασαν, εξάλλου, 240 χιλιόμετρα μακριά, στο Σαν Φραντσίσκο, όπου εκδόθηκε προειδοποίηση για ατμοσφαιρική ρύπανση και τα σχολεία έκλεισαν προσωρινά. Η Καλιφόρνια, θύμα της ξηρασίας εδώ και πολλά χρόνια, έχει βιώσει πολλές μεγάλες φωτιές εδώ και ένα έτος, με αμέσως προηγούμενη εκείνη του Σεπτεμβρίου 2018 που έκαψε 190 χιλ. εκτάρια. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Jerry Brown τις αποδίδει στην κλιματική αλλαγή, αλλά ο Donald Trump υποβαθμίζει τον ρόλο της. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει, μάλιστα, απάτη την κλιματική αλλαγή και ούτε η επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές τον έκανε να αναθεωρήσει την άποψή του.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2018/11/26/l-incendie-le-plus-meurtrier-de-californie-entierement-maitrise_5388521_3244.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NW Pindos
    Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι από τότε που άλλαξε ο καιρός πριν καμιά δεκαριά μέρες (με βροχές, χιόνια κλπ.) έχουμε μια σωστή περιοδικότητα στα φαινόμενα για την εποχή που διανύουμε και από ότι φαίνεται έτσι θα συνεχισθεί (βασικό αυτό). Σε ότι αφορά την αναμενόμενη πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται ότι δεν υπάρχει ο ιδανικός συγχρονισμός με καλό υετό με εξαίρεση ίσως τα ορεινά (η θερμοκρασία πέφτει σε χρόνο που ο υετός αρχίζει να μειώνεται). Σε ότι αφορά τη συνέχεια (είχα γράψει και πριν λίγες μέρες) κάτι μοντέλα που παρακολουθώ και σε γενικές γραμμές πιάνουν την τάση του καιρού σε ότι αφορά κυρίως τις θερμοκρασίες δείχνουν χειμερινές θερμοκρασίες σε πιο γενική κλίμακα μετά τις 6 Δεκεμβρίου και γενικώς χειμερινό Δεκέμβρη ειδικά από τα μέσα του μήνα και μετά.
    Ήθελα, όμως, να σημειώσω και το εξής: Η είσοδος του διαδικτύου στη ζωή μας και η εξέλιξη σε κάθε επιστήμη φαίνεται να έχουν κάνει πιο προσιτή και την επιστήμη της μετεωρολογίας στον καθένα από εμάς. Εννοώ ότι ενώ παλιότερα βλέπαμε τον καιρό μέσα από ένα απλό δελτίο με πρόγνωση το πολύ τριών ημερών, πλέον σήμερα έχουμε πρόσβαση σε μοντέλα, μακροπρόθεσμες προγνώσεις, μετεωρολογικές ορολογίες κλπ. κλπ. Αυτό από τη μια μεριά δεν είναι κατ΄ ανάγκη και καλό γιατί ο καιρός έχει ενδιαφέρον όταν δεν γνωρίζεις την εξέλιξη του. Αν υποθέταμε π.χ. ότι η επιστήμη της μετεωρολογίας εξελισσόταν σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε βάσιμα να προβλέψει τι καιρό θα κάνει όλο τον επόμενο μήνα αυτό πιστεύω δεν θα το ήθελε κανείς. Ο καιρός είναι μέρος της φύσης, η οποία είναι αδύνατο να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο του ανθρώπου. Από την άλλη μεριά όμως η σύγχρονη τάση στο εξωτερικό στην παιδεία αρχίζει, πλέον, να εγκαταλείπει την αρχή της εξειδίκευσης και να μεταφέρεται στη γενικευμένη γνώση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει κανείς μετεωρολόγος μέσω του διαδικτύου όπως δεν μπορεί να γίνει και γιατρός μέσω του διαδικτύου αλλά η σύγχρονη τάση που αρχίζει να εξαπλώνεται είναι η μετάβαση από την εξειδικευμένη στην πιο γενικευμένη γνώση. Η τάση αυτή ξεκινάει από την αρχή ότι σήμερα έχουμε στη διάθεση μας την απόλυτη γνώση (το διαδίκτυο στο οποίο υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι πληροφορίες) και αυτό που χρειάζεται, πλέον, είναι να ξέρουμε να θέτουμε σωστά τα ερωτήματα. π.χ. για κάποιον που έχει κάποιες γενικές γνώσεις μετεωρολογίας ξέρει τι μπορεί να σημαίνει μια επερχόμενη κακοκαιρία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της ενώ για κάποιον που δεν γνωρίζει τίποτε, όλες οι περί κακοκαιρίας προγνώσεις του φαίνονται ίδιες.Και η άγνοια π.χ. σε μετεωρολογικά θέματα (μιας και εδώ αναφερόμαστε στον τομέα αυτό) δεν έχει να κάνει μόνο με τις βόλτες στους δρόμους αλλά μπορεί να έχει συνέπειες σε αρκετούς τομείς που δεν μπορεί να φαντασθεί κανείς. Και αυτό αναλογικά ισχύει σε κάθε επιστήμη. Πολλοί θεωρούν ότι η κατάκτηση αυτού του είδους της γνώσης μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα και σε κάθε επίπεδο ώστε η εξειδικευμένη γνώση να παρεμβαίνει και να αναλώνει φαιά ουσία εκεί που απαιτείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζέστη περιμέναμε για σήμερα στην Αττική αλλά και καλά νερά. Τελικά. η ζέστη ήρθε αλλά από νερά αρκεστήκαμε σ΄ένα πρωινό κατάβρεγμα. Ας ελπίσουμε οτι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Όπως λέμε "τσάμπα κρύο", όταν έρχεται βοριάς χωρίς φαινόμενα, εγώ λέω "τσάμπα ζέστη", όταν έχουμε νοτιάδες και δεν βρέχει ικανοποιητικά. Κατά τα άλλα, βλέπω οτι έχει ανοίξει πάλι μια αντιπαράθεση στο μπλογκ περί κλιματικής αλλαγής. Οι απόψεις του κ.Κολυδά είναι γνωστές και δεν παύουν να είναι επιστημονικές απόψεις, μειοψηφικές μεν αλλά επιστημονικές. Προσωπικά νομίζω οτι ο κ.Ζιακόπουλος απάντησε πειστικά. Από εκεί και πέρα, νουθεσίες κάποιων, του τύπου "διαβάστε", "αφήστε την παραμύθα" κλπ, δεν νομίζω οτι είναι άξιες σχολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' ό,τι έχω παρατηρήσει Γιώργο όταν ο άνεμος είναι πολύ δυνατός, μειώνεται σημαντικά ο υετός, όπως συνέβη σήμερα με τον νοτιά. Επίσης σε πολλά beaufort και ο νοτιάς είναι ψυχρός, αλλά αυτό γίνεται αντιληπτό μόνο κοντά στη θάλασσα. Αλλά και για αυτό που γράφει ο NW Pindos ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει ιδανικός συγχρονισμός χαμηλής θερμοκρασίας με καλό υετό, μήπως ο πολύ ισχυρός βοριάς που αναμένεται είναι τελικά αυτός που περιορίζει τον υετό; Γενικά όποτε έχει δυνατό βοριά, σπάνια βρέχει. Και ακόμα και στην "Αριάδνη" χιόνισε στις 10 προς 11 Γενάρη 2017, όταν κόπασε ο βοριάς. Αντίθετα στις 7 Γενάρη είχαμε ξεροβόρι, όπως και νωρίτερα στις 29 και 30 Δεκέμβρη 2016, με ασθενή χιονόπτωση (για λίγο) και χιονόνερο αντίστοιχα.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Παιδιά δυστυχώς κ αυτή τη φορά οι κακοκαιρίες πάνε να εξελιχθούν σε ήπια πράγματα.
      Καταρχάς Γιώργο λες για την Αθήνα ενώ την ίδια στιγμή στην Αιτωλοακαρνανία μετά από μία δυνατή καταιγίδα τη νύχτα(άφησε 40 με 45 τόνους χοντρικά)σήμερα δεν έριξε σταγόνα ενώ είχε πολλές ώρες ηλιοφάνειας με τη θερμοκρασία στους 20β παρακαλώ,οπότε κ εδώ δεν είδαμε κ κάτι τρελό.
      Όσο για την πτώση της θερμοκρασίας με το χειμωνιάτικο σκηνικό από Πέμπτη σιγά τ'αβγά......πλην του κρύου κ των δυνατών βοριάδων από υετό ψιλοπράγματα εκτός κλασσικών εκτεθειμένων λίγων περιοχών κλασικές στο βοριά.
      Ας ελπίσουμε η νέα κακοκαιρία που έρχεται από τα δυτικά να είναι πιο αξιόλογη(Χωρίς βέβαια προβλήματα).
      Όσο για την ένταση του ανέμου νομίζω ότι ο Βαγγέλης έχει κάποιο δίκιο.
      Όταν φυσά πολύ δυνατά(είτε βοριάς,είτε νοτιάς)ο υετός σε σύγκριση με καταιγίδες χωρίς πολύ άνεμο είναι λιγότερος,το έχω παρατηρήσει κ στην περιοχή μού.

      Διαγραφή
    3. NW Pindos
      Η Αττική φίλε Γιώργο έχει από τα καλύτερα μεν κλίματα (πανευρωπαϊκά αν πούμε από τα καλύτερα δεν θα είναι καθόλου υπερβολή) αλλά στις κακοκαιρίες η κατάσταση είναι περίεργη. Καταρχήν δεν θα δεις ποτέ συνεχόμενη βροχή έστω ποτιστική για πάνω από 5 ώρες (και πολύ λέω), εκεί που πιάνεται ο καιρός βγάζει σε μια ώρα ήλιο, όπως επίσης δεν θα δεις ούτε μουντό καιρό χωρίς καθόλου ήλιο έστω μια συνεχόμενη ημέρα (για παραπάνω δεν το συζητάμε). Από την άλλη θα δεις πιασμένο καιρό για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα όταν αυτός είναι χιονιάς, ενώ με τους ΒΑ ανέμους κατεβάζει έντονο κρύο (στα βουνά δεν κρυώνεις τόσο). Συγχρόνως είναι και σχετικά εύκολη στο χιόνι ακόμη και με +2 +3 ειδικά τα βόρεια τμήματα της διότι έχει ξηρό κλίμα. Περίεργα πράγματα. Γενικότερα στην Αττική ο καιρός έχει εναλλαγές και υπάρχει μικροκλίμα. Δεν ξέρω κατά πόσο και αν το κλίμα της Αττικής επηρεάζεται από την πυκνή δόμηση που υπάρχει σε πολύ μεγάλη έκταση με ότι αυτό συνεπάγεται (ραδιοκύματα, εκπομπές, καυσαέρια, τσιμέντο κλπ. κλπ.).

      Διαγραφή
    4. Σήμερα μάλιστα!
      Πολύ έντονα φαινόμενα με μεγάλη διάρκεια κ στη δυτική Στερεά καθώς απο εχθές αργά τη νύχτα δεν έχει σταματήσει καθόλου ενώ η νεφοκάλυψη είναι επιβλητική!

      Διαγραφή
    5. Στην κακοκαιρία του Ζορμπά έβρεχε στην Αθήνα επί δύο ημέρες συνεχόμενα όλο εκείνο το ΣΚ...και σκεφτόμουνα ότι αυτό είχα να το δω πολλά χρόνια στην Αθήνα. Συνήθως συμβαίνει αυτό που λέει ο φίλος NW Pindos

      Διαγραφή
  5. Τα ensembles του GEFS (http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2018112700/graphe9_1000___23.73_37.99_.gif) και οι μακροπροπόθεσμες του τζίφου (http://www2.wetter3.de/animation.html) προμηνύουν ένα πολύ ενδιαφέρον επόμενο καιρικό δεκαήμερο (τουλάχιστον). Επιβάλλεται (ελπίζω) να δούμε καλά νερά, για τα υπόλοιπα, ο χείμώνας (τουλάχιστον ημερολογιακά) είναι μπροστά μας.

    Για τα της (δήθεν) κλιματικής αλλαγής, τις "παραμύθες", το λόμπι των κλιματιστικών, τον "καταπληκτικό" Τραμπ που τα ξέρει καλύτερα από τους επιστήμονες, και όλα αυτά τα απίθανα γραφικά, τι να πω... απλά με ξεπερνάει...

    Καλημέρα σε όλους,
    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά από ένα πολύ κρύο (και με καλά ποσοστά βροχης)3-4ημερο(Πέμπτη-Κυριακη)ο τρελός ΝΔ άνεμος σαρώνει από το μεσημέρι της Κυριακής την περιοχή μου και αυτός ήταν και η αιτία που δεν άφησε την πρωινή καταιγιδα(ξημερώματα Δευτέρας)να αφήσει καλύτερα ποσοστά βροχής,καθώς δεν μας ευνοεί καθόλου και μάλιστα ήταν έκπληξη που έβρεξε.Εχθες είχε ζεστό καιρό στο Σχηματάρι έφτασε τους 20 σχεδόν,ενώ στο χωριό μου ο δυνατός αέρας δεν άφησε την θερμοκρασια να ανέβει ούτε στους 17(16,8).Σήμερα έχει άλλον καιρό,συννεφιά,αέρα αρκετό και αρκετή ψύχρα.Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχω μια περιεγεια:θα ηθελα να δω αν περασει αυτος ο χειμωνας χωρις χιονια στα παραθαλασσια και γενικα σε πεδινες περιοχες πως θα φερθουν καποιοι......
    εχουν να δουνε τα ματακια μας,μεγαλο "ρεπερτοριο"

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ξηγιέσαι τελευταία στο μπλογκ. Μην αρχίζεις τώρα τα παλιά! Σεβασμός στους χιονόφιλους! Τι θα πει "πως θα φερθούν κάποιοι";

      Διαγραφή
    2. δεν το λεω κακοπροαιρετα!το λεω με θετικο σκοπο και ας φαινεται οτι κανω το αντιθετο.αυτο που γραφω απευθυνεται για ΟΛΟΥΣ τους γραφοντες,και τους αναγνωστες που διαβαζουν αυτον τον χωρο.

      ΥΓ:τα μοντελα ψυθιριζουν για χιονακια ακομα και σε πεδινες/νησιωτικες/παραθαλασσιες περιοχες.δεν ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ προς το παρον τιποτα κανοντας μαντεψιες και "προφητιες"

      καρδιτσα

      Διαγραφή