Καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια και στη συνέχεια μελτέμια και ψύχρα

Σημαντικές θα είναι οι καιρικές διαφορές μεταξύ της δυτικής και της ανατολικής Ελλάδας στη διάρκεια της νέας εβδομάδας. Συγκεκριμένα, το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη (15-16/9) στα δυτικά με την επικράτηση ενισχυμένων ΒΔ ανέμων ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια  οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων  κατά τόπους ισχυρών.  Οι διαφορές θα διατηρηθούν και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, καθώς στην ανατολική Ελλάδα θα επικρατήσουν μελτέμια, τα οποία στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Να επισημάνουμε ακόμα ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση σε όλες τις περιοχές και ότι από την Πέμπτη (18/9) οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με όμβρους και καταιγίδες στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου