Επιμένουν οι βροχές στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και το ΒΔ Αιγαίο

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η χώρα μας θα επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή των Δωδεκανήσων με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα  7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία- Β. Σποράδες και την Α. Στερεά-Εύβοια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (18-19/9) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες στα ανατολικά και νότια και η ψύχρα κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα. Οι βροχές σταδιακά θα εξασθενήσουν και την Παρασκευή θα σταματήσουν. Το Σαββατοκύριακο (20-21/9) οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο (επιστρέφουν τα 30ρια).  


Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Α. Θεσσαλία- Β. Σποράδες και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου