Απουσιάζει από το φετινό Σεπτέμβρη η καιρική μονοτονία

Αν εστιάσουμε την προσοχή μας στις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν στη χώρα το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα), μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ολική επαναφορά του καλοκαιριού. Ωστόσο, οι σχετικά χαμηλές τιμές της θερμοκρασίας νωρίς το πρωί, που είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πλέον νύχτας, και οι τοπικές ομίχλες δείχνουν ότι η εποχή έχει αλλάξει. Εξάλλου, ελάχιστα απέχουμε από τη φθινοπωρινή ισημερία που από αστρονομικής πλευράς θεωρείται η επίσημη πρώτη του φθινοπώρου. Σε ότι αφορά την προοπτική του καιρού, το βέβαιο είναι ότι ως το τέλος του μήνα δεν θα πλήξουμε από καιρική μονοτονία. Την Τρίτη (23/9) στη Β-ΒΔ Ελλάδα και την Τετάρτη (24/9) στην υπόλοιπη χώρα το φθινόπωρο επιστρέφει. Την επιστροφή του θα σηματοδοτήσει το πέρασμα από την περιοχή μας ενός ψυχρού μετώπου, το οποίο, πέρα από τις πρόσκαιρες βροχές (κυρίως στα βόρεια), θα προκαλέσει ενισχυμένους Β-ΒΔ ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Από την Πέμπτη (25/9) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, η οποία, όμως, δεν θα κρατήσει πολύ. Μια νέα οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή θα κινηθεί από τη Β. Ευρώπη προς την περιοχή μας και θα επηρεάσει τη χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
  


Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων στα βορειοδυτικά το απόγευμα. Άνεμοι στα βόρεια Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι στα βόρεια Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου