Ζέστη, άνεμοι και βροχές: όλα σε μικρές δόσεις

Η χώρα μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος με μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για τη εποχή επίπεδα. Σημειώνεται πάντως ότι νωρίς τα πρωί στη Β-ΒΔ Ελλάδα οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι σχετικά χαμηλές. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η περιοχή μας δεν θα επηρεαστεί από κάποια αξιόλογη ατμοσφαιρική διαταραχή, τουλάχιστον ως τις αρχές της νέας εβδομάδας. Έτσι, οι επόμενες μέρες θα κυλήσουν χωρίς ιδιαίτερη ζέστη και χωρίς προβλήματα ανέμων στα πελάγη. Οι βροχές θα είναι περιορισμένες. 


Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην ορεινή Κρήτη το απόγευμα. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η πιθανότητα όμβρων είναι μικρή. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Η πιθανότητα όμβρων είναι μικρή. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου