Το δικό μας φθινόπωρο

Αν και τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας δεν θα λείψουν οι τοπικοί όμβροι και οι μεμονωμένες καταιγίδες, υπάρχει σαφής τάση βελτίωσης του καιρού, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (10-12/9).  Πέρα από τον περιορισμό των βροχών, αναμένεται επάνοδος της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και οι μέρες θα γίνουν σχεδόν καλοκαιρινές. Βέβαια, η ανεβασμένη σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες σχετική υγρασία θα δυσκολεύει λίγο την κατάσταση, αλλά ας μην γκρινιάζουμε χωρίς σοβαρό λόγο. Όταν λείπουν οι σημαντικές  ατμοσφαιρικές διαταραχές και το γαϊδουροκαλόκαιρο, οι μέρες του φθινοπώρου είναι πάντα γλυκές. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα συνεχίσουν να ζουν στον ήρεμο κόσμο τους.   

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα νότια ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα θαλάσσιες αύρες. Θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου