Στη Β-ΒΑ Ελλάδα οδεύουν τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα

Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων καλύπτει τη Ν. Ιταλία και τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα τον άστατο καιρό στις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Στην περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) οι σημαντικότερες από πλευράς έντασης και διάρκειας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Πάντως, σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι μόνο στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα σε όλη τη χώρα. Το επόμενο πενθήμερο (4-8/9) γενικά ο καιρός στη χώρα θα είναι άστατος με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για το 1ο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Αυτό ισχύει περισσότερο για τις ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στη Β-ΒΔ Ελλάδα.


Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κατά περιόδους. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βελτιωμένος καιρός. Μεμονωμένοι όμβροι ή και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα βόρεια.  Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου