Κλιματικές αποκλίσεις Δεκεμβρίου 2015

Πηγή:http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/1cpnp1.png

Πηγή: http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/1ctan1.png


«Εντυπωσιακά αποτυπώνεται στο χάρτη του υετού η ανομβρία που επικράτησε στο ήμισυ τουλάχιστον της ηπείρου λόγω των επίμονων αντικυκλωνικών συνθηκών. Στο χάρτη της θερμοκρασίας, εντύπωση προκαλεί η "εξισορρόπηση" ανάμεσα στις υψηλές μέγιστες και τις χαμηλές ελάχιστες που παρατηρήθηκαν στον ελλαδικό χώρο, κάτι που οδήγησε (παρά την παρατεταμένη καλοκαιρία και ηλιοφάνεια) να "ασπρίσουν" στο χάρτη οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας» (Γιώργος Λαμέρας, ερασιτέχνης μετεωρολόγος).
Το μόνο που έχω να προσθέσω εγώ είναι ένα μπράβο στο Γιώργο που σχολιάζει τους χάρτες με κομψό και εξαιρετικά ακριβή τρόπο. 

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ κ. Ζιακόπουλε για τα καλά σας λόγια και την τιμή που μου κάνατε να παρουσιάσετε τη μικρή μου ανάλυση στην ιστοσελίδα σας.

    Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στις προβλέψεις σας για την εξέλιξη του καιρού στο δεύτερο μισό του μήνα, που όλοι επιθυμούμε (...hope-casting) να είναι συναρπαστική και εκτονωτική των φετινών καιρικών μας "απωθημένων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ο φουκαράς πάλι μας βλέπω με την άχνη, αλλά τη Δίρφυ χιονισμένη ως τον Αύγουστο!

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα σημερινά τρεξίματα (10 Ιανουαρίου), πολύ μακρινά ακόμα βέβαια, μοιάζει η όλη κατάσταση με το χιονιά του Γενάρη του 2006. Κυκλογένεση στα δυτικά και κίνηση του χαμηλού ανατολικά με ισχυρότατη βαροβαθμίδα, σύγκλιση αερίων μαζών διαφορετικών χαρακτηριστικών. Τότε είχε χιονίσει αν θυμάμαι καλά ταυτόχρονα και Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

      Διαγραφή