Νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας

Βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Αιγαίο κινείται προς τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ένα άλλο χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται ανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν βασικά στη Δ. Ελλάδα, τη Θράκη και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ με ένταση 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει κυρίως στα κεντρικά και νότια. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού των Θεοφανείων θα είναι οι νοτιάδες που στα πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, οι ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια και κυρίως στα ΒΔ. Την Πέμπτη (7/1) παροδικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και οι νοτιάδες στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Από το απόγευμα της Πέμπτη στα δυτικά και την Παρασκευή (8/2) σε όλη τη χώρα οι βροχές θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.      

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, φίλοι μου


Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως νωρίς το πρωί στα ΒΑ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως νωρίς το πρωί. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στο Α. Αιγαίο καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου