Στα ανατολικά το κύκνειο άσμα της κακοκαιρίας

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ρουμανία κινείται νότια και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) τις ανατολικές περιοχές της χώρας από την Α. Μακεδονία-Θράκη ως την Α. Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στη ΒΑ Ελλάδα θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Κατά τα άλλα, στα ηπειρωτικά το πρωί θα σημειωθεί παγετός και σταδιακά σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 7 μποφόρ. Την Τετάρτη (27/1) οι βροχές και τα χιόνια θα σταματήσουν, οι άνεμοι μόνο στο Αιγαίο θα φθάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (28-29/1) θα επικρατήσει στη χώρα καλοκαιρία με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. 

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο (πεδινά) στην Α. Μακεδονία και κυρίως τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -9 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 13 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ 3 με 4 και αργότερα Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 12 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές στο Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Α. Κυκλάδες και την Α. Κρήτη. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες. Άνεμοι Δ 3 με 4 και από το απόγευμα Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 11 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου