Κακοκαιρία-αστραπή με έντονα φαινόμενα στη στεριά και τη θάλασσα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά. Στη χώρα μας, η οποία το νέο εικοσιτετράωρο (Θεοφάνεια) θα βρίσκεται στο θερμό τομέα του χαμηλού, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι νοτιάδες, οι ομίχλες κυρίως το πρωί και οι υψηλές θερμοκρασίες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια. Στη ΒΔ Ελλάδα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν. Την Πέμπτη (7/1) το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, προκαλώντας παροδικές αλλά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις (ορεινά). Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιάδες εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή (8/1) δεν προβλέπονται βροχές. Οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις ΒΔ άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Το Σαββατοκύριακο (9-10/1) οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.    

Καλά Θεοφάνεια, φίλοι μου

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ στη Μακεδονία θα ενταθούν. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ. Αργότερα καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Πιθανές βροχές το βράδυ στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι ΝΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου