Στην τελική ευθεία η κακοκαιρία

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας και τη νύχτα προς την Κυριακή στα ημιορεινά της Δ. Μακεδονίας. Την Κυριακή (17/1) στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο  και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας χαμηλού υψομέτρου.  Πάντως, στα βόρεια καθώς και τις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές  της χώρας αναμένονται και μεγάλα διαστήματα με σχετικά βελτιωμένο καιρό. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας. Η Δευτέρα και η Τρίτη (18-19/1) θα είναι άκρως χειμωνιάτικες μέρες, καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως που θα μεταφερθούν προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια θα κατέβουν στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Σημειώνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα τοπικές και σύντομες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από την Τρίτη.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές. Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα. Χιόνια στα ορεινά. Την νύχτα στη Δ. Μακεδονία τα χιόνια θα κατεβούν στα ημιορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε Β-ΒΔ. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνα στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε ΒΔ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και από το απόγευμα τοπικές καταιγίδες. Χιόνα στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Ν 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές κυρίως από το απόγευμα. Τη νύχτα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Ν 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Επομενως να περιμενουμε τη κυριακη χιονοστουπο ακομα κα στα ημιορεινα της ηπειρου!Τα Ιωαννινα θα φανε καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιοπεριεργο ειναι πως πολεις οπως τα γιαννενα εχουν χρονια να δουν αξιολογο χιονια οπως παλιοτερα!Προφανως η ανατολικοπροσηνεμη διαταξη των ψυχρων εισβολων τα τελευταια χρονια ευνοουν κυριως την ανατολικη χωρα αφηνοντας την ηπειρο με κρυο και παγετο αλλα χωρις φαινομενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή