Στη Θράκη και το Α-ΒΑ Αιγαίο το επίκεντρο της κακοκαιρίας

Βαρομετρικό χαμηλό, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται από το Β. Ιόνιο προς το Β. Αιγαίο  και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει βασικά την ανατολική Ελλάδα με βροχές, καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις, οι οποίες στα ΒΑ θα κατεβούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα γίνουν βαθμιαία βόρειοι 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Το Σάββατο (6/2), τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Παράλληλα, θα πέσει η ένταση των βοριάδων, αρχής γενομένης από τα δυτικά, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Την Κυριακή (7/2), η μέρα θα είναι καλύτερη με αρκετό ήλιο και ασθενέστερους ανέμους, αλλά θα κάνει αρκετό κρύο κυρίως τη νύχτα και το πρωί. Τη Δευτέρα (8/2) οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ και η παγωνιά θα υποχωρήσει παντού.         

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς στα πεδινά της Θράκης. Τα φαινόμενα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι τοπικά και μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές κυρίως στα ΝΔ το πρωί. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Α. Θεσσαλίας και της Στερεάς-Εύβοιας. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι πολύ γρήγορα σε Β-ΒΑ ως τα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Α. Αιγαίο ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά ΒΑ Αιγαίου και Κρήτης. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε Β με ένταση 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Πιθανή καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι πολύ γρήγορα σε Β-ΒΑ 5 με 7 και πιθανώς στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου