Σαββατοκύριακο: σύντομη αλλά αξιόλογη η μεταβολή του καιρού

Το προερχόμενο από τη Β. Αφρική βαρομετρικό χαμηλό κατευθύνεται προς το Β. Αιγαίο και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) αναμένεται να κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα. Έτσι, οι βροχές θα σταματήσουν βαθμιαία και στις Α-ΒΑ περιοχές της χώρας και θα επικρατήσουν παντού ΒΔ άνεμοι εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα βελτιωθεί αρκετά η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα πάνω από τη περιοχή μας. Το Σάββατο (20/2) ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να σαρώσει τη χώρα από τα ΒΔ προς τα ΝΑ, προκαλώντας τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Την Κυριακή (21/2) οι βροχές θα σταματήσουν γρήγορα σε όλες τις περιοχές και τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ψύχρα και οι βοριάδες. οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Τη Δευτέρα (22/2) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Την Τρίτη (23/2) ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ.          

Παρασκευή,19 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πιθανές καταιγίδες στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι στα ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανή βροχή νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου