Σαββατοκύριακο με κρύο και ισχυρούς βοριάδες κυρίως στα ανατολικά

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) η χώρα θα επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ ισχυρών βόρειων ανέμων κυρίως στο Α-ΝΑ Αιγαίο (8 με 9 μποφόρ). Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις (ορεινά). Την Κυριακή (7/2) ο καιρός θα είναι καλύτερος, αφού θα υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια, οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα ανέβουν λίγο οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Τη νύχτα όμως και το πρωί στα ηπειρωτικά οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για παγετό. Οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας θα περάσουν με ήπιο καιρό, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ και θα ανέβει η θερμοκρασία. Λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα.       

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -6 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανοιχτά 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -4 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς κατά βάση βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στην Α. Στερεά-Εύβοια ως το απόγευμα. Φαινόμενα όπως τα παραπάνω είναι πιθανό να σημειωθούν το πρωί και στην Α. Πελοπόννησο. Άνεμοι Β 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι Β 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Α-ΝΑ Αιγαίο 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια ως το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου