Γρήγορη κίνηση διαδοχικών ατμοσφαιρικών διαταραχών από τη Δυτική Μεσόγειο προς τη Μαύρη Θάλασσα

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Πολωνία ως την κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη), με το πέρασμα αυτού του μετώπου από την περιοχή μας, οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού, οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Παράλληλα, ένα χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται Α-ΝΑ και το θερμό του μέτωπο από τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα στρέψει τους ανέμους στη Δ. Ελλάδα σε Ν-ΝΔ και θα προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ. Την Παρασκευή (12/2) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και πιθανώς στο Α-ΒΑ Αιγαίο προβλέπονται παροδικές βροχές, τοπικές καταιγίδες στα Δ-ΒΔ και στα βουνά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (13-14/2) τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.


Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στα ΝΔ και από αργά το απόγευμα στα ΒΔ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ κι αργότερα ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στο Α. Αιγαίο. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής νωρίς το πρωί. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου