Καθοριστικοί για την κατανομή του υετού οι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι




4 σχόλια:

  1. Οι δυτικοί άνεμοι φέρνουν πολυ βροχή στα Γιάννενα αρα θα χτυπήσουμε πρωτιά σε ύψη βροχόπτωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας πάμε χεράκι χεράκι Δημήτρη στην Αιτωλοακαρνανία,αν κ στο τέλος είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσετε στο σύνολο του μήνα.
      Μέχρι στιγμής σαν ρεζουμέ στους σταθμούς(βέβαια εσείς έχετε κ πιο πυκνό δίκτυο κ αρκετούς σταθμούς στα ορεινά σε αντίθεση με εμάς,που αυτούς δεν τους υπολογίζω καθώς είναι άνευ ανταγωνισμού)είμαστε πάνω κάτω αρκετά κοντά με 300mm υετό μήνα περίπου.
      Πάντως στον ορίζοντα(Μέχρι κ του Αγίου Νικολάου) η όλη κατάσταση συνεχίζει κ ευνοεί πολλά νερά στα δυτικά.

      Διαγραφή
    2. Κάνω σκι 25 χρόνια οι χειμώνες που καναμε πολυ σκι ηταν οταν έβρεχε πολυ στα Γιάννενα.Τι να το κανω το μείον 10 αυτο σημαίνει ξηρό κρύο και βοριάδες.

      Διαγραφή
  2. Έρχονται στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης χιόνια και στα πεδινά ή, έστω σε υψόμετρα χαμηλά. Όπως γράφει το severe - weather ο εξωτροπικός κυκλώνας (ο πρώην Sebastien), που έπληξε τη δυτική Ευρώπη, θα αρχίσει να κινείται βόρεια, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για την ανάπτυξη ισχυρού αντικυκλώνα στον Ατλαντικό (μάλλον πρόκειται για τον Αζορικό), αφού θα σταματήσει η ζωνική κυκλοφορία (η παράλληλη κίνηση των αέριων μαζών από δυτικά προς τα ανατολικά που φέρνει καλοκαιρία). Και καθώς οι θερμές αέριες μάζες του αντικυκλώνα θα κινούνται βόρεια, θα ωθήσουν ψυχρές αέριες μάζες νοτιότερα.

    Ο αυλώνας θα επηρεάσει σχεδόν όλη την Ευρώπη, καθώς η κυκλοφορία των αερίων μαζών θα γίνει μεσημβρινή (δηλαδή, από βορρά προς νότο), αρχής γενομένης από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) και μέσα στο Σαββατοκύριακο και την κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Μετά την 1η Δεκεμβρίου οι ψυχρές αέριες μάζες να εξαπλωθούν και στη δυτική Ευρώπη.

    Ο χειμωνιάτικος καιρός θα φέρει χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα, ειδικά γύρω από τις Άλπεις, στα βόρεια Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη. Μετά το Σάββατο οι ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν και νοτιότερα. Στους χάρτες που επισυνάπτονται, φαίνεται η αυξημένη πιθανότητα χιονοπτώσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και στη (νοτιο)δυτική Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι, πάντως, εκτός χιονοπτώσεων, με εξαίρεση τα βόρεια σύνορά μας, τουλάχιστον για τα χαμηλά υψόμετρα.
    https://www.severe-weather.eu/mcd/pattern-flip-brings-colder-outbreak-snow-mk/
    B. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή