Παλιές και νέες φωτογραφίες

Μαρτιάτικο χιόνι στο Παναιτωλικό, 16-3-2021. Φωτ. Φώτης Ματραλής


Ουράνιο τόξο στη Ν. Φιλαδέλφεια, 11-3-2021. Φωτ. Γιάννης Κακανιάρης


Χειμωνιάτικη λιακάδα στη Στοκχόλμη, 28-2-2021. Φωτ. Μάκης Αγγέλης

Διόνυσος. Φωτ. Ιάσων Καραβίας 
 
Άνω Πατήσια (Λεωφόρος Ηρακλείου), 16-2-2021. Φωτ. Ιπποκράτης Παππάς

17 σχόλια:

  1. Καλοκαιράκι στη Στοκχόλμη, χειμώνας στην Αθήνα. Πάει χάλασε ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι τα ίδια στην Ευρυτανία, σήμερα λίγο χαμηλότερα, από τα 600μ. και πάνω. Στη δε Θεσσαλονίκη μας έχει φάει το ξερό 8άρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χειμώνας αντιστέκεται Χρήστο κυρίως στα δυτικά κεντρικά κ βόρεια.
      Τα ορεινά είναι σίγουρα για χιόνια κ το επόμενο διάστημα.
      Γρίφος η χειμωνιάτικη αλλαγή ακόμα για τις 23 με 24 τού μήνα,αλλά μέχρι μεθαύριο θα ξεκαθαρισει.
      Υ.Γ. Τόσο χιόνι κ σε τέτοια υψόμετρα δεν τα είχε φέτος η δυτική Στερεά ούτε ολόκληρο το Φλεβάρη.

      Διαγραφή
  3. Ουδέν σχόλιο
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα σε ολους. Δασκαλε οπως φαινεται ο μαρτης θα φυγει σαν λιονταρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν αρνάκι άσπρο και παχύ θα φύγει.Μην ξεγελιόμαστε επειδή θα τύχει 3-5 μέρες στην βόρεια και κεντρική χώρα να κάνει βροχές και κρύα,σημαίνει πως θα κρατήσει έτσι μέχρι τέλους.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον σαν γατούλα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Τηρουμένων των αναλογιών, πάντως, η γάτα θεωρείται ο ικανότερος κυνηγός στο ζωικό βασίλειο. Γι' αυτό, άλλωστε, έχει βγει και το "γάτα είσαι", όταν θέλουμε να επαινέσουμε κάποιον για τα πνευματικά, αλλά και σωματικά αντανακλαστικά του.

      Διαγραφή
    3. Προτιμώ σαν "βρεγμένη" γάτα!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    4. Θα το πάρουν χαμπάρι οι Κρητικοί και θα γίνει ότι έγινε σήμερα με το BHMAGAZINO!

      Διαγραφή
  5. Αλέξανδρε τώρα είδα το σχόλιό σου στη χθεσινή ανάρτηση τού δασκάλου.
    Έχεις δίκιο,προς έκπληξή μού σήμερα το μεσημέρι που κινήθηκα βόρεια της πόλης τού Αγρινίου κ φάνηκαν καλά τα Ακαρνανικά όρη,έβαλαν μπόλικο χιόνι, κ μάλιστα αρκετά χαμηλά αν αναλογιστεί κάνεις ότι πρόκειται για σχετικά χαμηλά βουνά σε σχέση με το Παναιτωλικό κ σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1560 ο μπουμιστος φωτη. Το θεμα ειναι οτι τα χιονια επεσαν πολυ χαμηλα. Δεν περιμενα τοσο πολυ. Οντως αυτος ο καιρος ηταν της δυτικης ελλαδας με το χαμηλο να περναει απο την κεντρικη χωρα και να συνδυαζει καλο υετο με καλες θερμοκρασιες ταυτοχρονα. Απ'οτι μου ειπαν οι συγγενεις, πρεπει να εφτασαν κοντα στα 700 μετρα. Το χωριο βρισκεται στα 470 στους προποδες του βουνου. Οντως η πιο αξιολογη χιονοπτωση στην την δυτικη στερεα γι'αυτον τον χειμωνα! Τωρα να δουμε τι θα γινει 23-25 του μηνα. Ισως εχουμε εκπληξεις!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα σε ολόκληρη την παρέα. Τι απέγινε το meteociel και γράφει error? Κάνουν αναβάθμιση και μας έχει κρεμάσει έτσι? Οι εκπληκτικές φωτογραφίες πάνε στο άλμπουμ μου και αν μου επιτρέπεται να τις αποθηκεύσω. Πολύ όμορφες και ευχαριστούμε. Καλημέρα στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπουρλότο έγινε το meteociel.Έπιασαν φωτιά τα κεντρικά και καταστράφηκαν οι περισσότεροι διακομιστές.Δεν ξέρουν αν και πότε θα επανέλθει πλήρως η ιστοσελίδα.Έγω χωρίς αυτό δεν μπορώ πάντως,έχασα τον μπούσουλα.Τελικά το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  7. Φωτη αυτα που λες για την περιοχή σου φαινονται κάπως και απο εδώ .Εντυπωσιακά θάλεγα.Ομως όσο πάμε ανατολικά,Παρνασσός-Ελικώνας κ.λ.π.,η εικόνα είναι απογοητευτική,ακόμα και στα μεγάλα ύψη.Εμείς εδώ στα πεδινά αδημονούμε γι αυτή τη "βρεγμένη γάτα"του δάσκαλου.Κρατάμε μικρό καλάθι βέβαια,αναλογιζόμενοι ότι έχει αδυναμία στο.... χουζούρι!.

    Υ.Γ.Αγαπώ το χιούμορ,απεχθάνομαι την ειρωνεία.Το λάθος στα ομόηχα νιφάδες-νυφάδες(εκτός κι αν επρόκειτο για "νυφάδες"),εύκολα μπορούσε να γίνει σε ΄ρέοντα καθημερινό λόγο,και όχι κατ ανάγκην από άγνοια.Μόλις πρίν λίγες μέρες χάρηκα για κάτι αντίστοιχο,που με διόρθωσε ο φίλος Χρηστος Σιμούλης.Εν πάση περιπτώσει εκφράζω τη λύπη μου.--Πέτρος Αλιφέρης,Δυτ.Κορινθία.Καλημέρα....τοις πάσι.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέτα τις 20 του μήνα αρκετά χιόνια στη βόρεια Ελλάδα σε πολυ χαμηλά υψόμετρο ίσως και ημιπεδινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεκίνησε η νέα χειμωνιάτικη επιδείνωση στην κεντροδυτική Στερεά κ την περιοχή μού με τη θερμοκρασία στους 8β 4 το μεσημέρι με βροχή στα πεδινά κ χιόνια από τα 900μ κ πάλι.
    Σε live cam μόλις είδα ότι ξεκίνησε να χιονίζει κ μέσα στο Καρπενήσι.
    Ένας όμορφος χειμωνιάτικος Μάρτης συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή