Η μετεωρολογική βόμβα της ΒΑ Αμερικής

Πόσο ανήμπορος είναι ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις!

 

37 σχόλια:

  1. Παρόλα αυτά, "Πολλά τα δεινά και ουδέν δεινότερον ανθρώπου πέλει" Σοφοκλής.-=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας βάλει ο Χριστούλης το χέρι του σε όλα όσα μας ταλανίζουν ! Καλές γιορτές σε όλους και ότι επιθυμεί ο καθένας !!! Ένα ευχαριστώ στον μπλογκοσπότη (είμαι και γλωσσοπλάστης, από το οικοδεσπότη.....) για την υπομονή και το μεράκι του αλλά και την κατανόηση του ! Από αύριο ανταποκρίσεις από Ελσίνκι και Ταλίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περαμένοντας εμονικά....την ανατροπή βλέπω ως ελπίδα το γεγονός..οτι το χαμηλό που θα δημιουργηθεί ίσως να τα καταφέρει να βγεί Αντλαντικό και στην συνέχεια να ακολουθήσει βόρεια πορεία...κάτι που μπορεί να ταρακουνήσει τον πολικό αεροχείμαρο..στα βόρεια της Ευρώπης.Καλλές γιορτές σε όλους!!"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρα από το Χριστούλη, πρέπει και ο άνθρωπος να βάλει το χέρι του. Θα μου πείτε, το 'βαλε και τα βλέπουμε τα χαΐρια μας. Ας το ξαναβάλει μπας και περισωθεί κάτι. Αυτές οι μετεωρολογικές βόμβες, γίνονται ακόμα πιο ισχυρές όταν οι κρύες μάζες, συναντούν θερμά νερά. Έχει ειπωθεί εδώ μέσα αυτό. Απλά, το θυμίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέποντας αυτά που συμβαίνουν στην Αμερική και ταυτόχρονα στην Ευρώπη, διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά την μεγάλη αλήθεια : όπου υπάρχει κάτι σε περίσσεια, κάπου αλλού υπάρχει σε έλλειμα! Όσο πιο μεγάλη η περίσσεια, τόσο πιο μεγάλο το έλλειμα! Και δυστυχώς , στη σύγχρονη εποχή της όξυνσης των ανθρωπογενών ανισοτήτων σε όλα τα επίπεδα, κάτι ανάλογο έχουμε "καταφέρει" και στο κλίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα από τη παγωμένη ξανά Στοκχόλμη .Ο ολικός παγετός επέστρεψε αλλά μόνο ως τη Κυριακή .Η επόμενη βδομάδα θα δώσει θετικές μέγιστες (μεταξύ 2-3c).Για το νέο έτος όλα αβέβαια όπως λένε και οι Σουηδοί μετεωρολόγοι .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεχάσαμε τί σημαίνει βροχή και ψάχνουμε τα χιόνια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πυκνές χιονοπτώσεις έβγαλε στο απογευματινό τρέξιμο ο τζίφος, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Για να δούμε. Μια του κλέφτη (Χριστούγεννα), δυο του κλέφτη (Πρωτοχρονιά), τρεις και τον τσακώσαμε τον χιονιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που ; Στον Όλυμπο?

      Διαγραφή
    2. Με την ευκαιρία, να επισημάνω ότι το πού θέλει τόνο, όταν είναι ερωτηματικό. Για παράδειγμα: Πού θα πάμε σήμερα; Αντίθετα δεν τονίζεται, όταν είναι αναφορικό, δηλαδή, όταν μεταφράζεται σαν "ο οποίος". Π.χ.: Ο άνθρωπος που γύρισε από το κρύο. (Ο άνθρωπος, ο οποίος γύρισε από το κρύο).

      Διαγραφή
  9. Αμάν! Η Αττική έπαθε Αμερική... Blizzard!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήδεια, Ελπίδα, θα έχει και τρίτη σερί σεζόν η χειμερινή παράσταση που ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια μόνο στα ανατολικά προσήνεμα. Με τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Εύβοια και την Αττική να παίρνουν, ως είθισται, τη μερίδα του λέοντος. Όπως πάει, σε λίγα χρόνια η Μύκονος θα έχει πιο πολλά και από τον Παρνασσό χιόνια. Μάλλον κάτι τέτοιο έχουν στο μυαλό τους όσοι κάνουν λόγο για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε τέτοιο μοτίβο που ακολουθεί και φέτος διόλου απίθανο.

      Διαγραφή
  11. Χιόνια στον ναό του Ποσειδώνα. Στη γραφική Ιουλίδα της Κέας. Στην Παναγιά Κανάλα της Κύθνου. Στην Καλντέρα της Σαντορίνης το λευκό τοπίο θα δίνει μία διαφορετική νότα στα ηλιοβασιλέματα της Οίας. Και όταν κάποια μέρα ο χιονιάς φτάσει και μέχρι το Καστελόριζο, θα δικαιωθεί και μια ψυχή που κάποτε έλεγε ότι θα γίνουμε Δανία του νότου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γνωρίζω την ιστορία της φράσης κύριε Ζιακόπουλε....τελειώνει με προσάραξη του πλοίου....κάπου στην Κατερίνη...η ερμηνεία μάλλον μου είστε απαισιόδοξος για το gfs...και φυσικά το διασκεδάζετε...πάντως το σενάριο του...δεν είναι εξωπραγματικό...με λίγη τύχη η ψυχρή εισβολή της Αμερικής μπορεί να ανακατάψει γερά την τράπουλα στο Βορειο Αντλαντικό.."θωμάς¨"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από 40 χρόνια στη διάρκεια των οποίων έχεις δει χιλιάδες για να μην πω εκατομμύρια χάρτες: (α) γίνεσαι εξαιρετικά καχύποπτος αναφορικά με τα αποτελέσματα των μοντέλων μετά από διάστημα κάποιων ημερών και (β) αποκτάς ένα ένστικτο που με την πρώτη ματιά σου λέει ότι αυτό το σενάριο θα βγει ή δεν θα βγει, ότι αυτό γίνεται ή δεν γίνεται στην ατμόσφαιρα. Αναμφίβολα, μερικές φορές αποτυγχάνεις, αλλά κατά κανόνα βγαίνεις σωστός.

      Διαγραφή
    2. Eίναι και αυτό που μας λείπει κύριε Ζιακόπουλε...η ήρεμη φωνή της εμπειρίας..όλα πια είναι μηχανικά...στην διαχείριση του καιρού από τα ΜΜΕ λείπει, και το μεράκι..αλλά και η εμπειρία...και πιστέψε με ο ιστότοπος σας είναι ένα διάλλειμα..και για να μην λέω καλά λόγια μόνο για εσάς και ο κύριος Κολυδάς αλλά και ο κύριος Λάλος τα πανε πολύ καλά...συνεχίζουμε το κυνήγι του αυλώνα λοιπόν.."θωμάς"

      Διαγραφή
    3. Κι όταν αγαπάς πολύ αυτό με το οποίο ασχολείσαι...

      Διαγραφή
    4. Επειδή το "βαράτε νομή" αναφέρεται σε πολεμικές επιχειρήσεις,και επειδή πόλεμο εδώ,ακόμα, δεν έχουμε, τη "νομή" που "βαράει" το GFS την "ακούω ερήμην",που λέει και ένας γέροντας χωριανός μου!.======Π.Α.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ζιακόπουλε, ενστικτωδώς θεωρώ ότι πιο πιθανό είναι να έχουμε ως εκείνες τις ημέρες που δείχνει χιόνια το GFS ένα πεντάρι plus έως και εξάρι σεισμό σε Κορινθιακό, Νέα Στύρα ή Θήβα , παρά να επιβεβαιωθεί το σενάριο του GFS.

      Σε κάθε περίπτωση εύχομαι να διαψευστώ γιατί αγαπάω το χιόνι και απεχθάνομαι τους σεισμούς!

      Διαγραφή
    6. Ρε φίλε που κολλάνε οι σεισμοί

      Διαγραφή
    7. Χρόνια πολλά και καλά και σε σένα

      Διαγραφή
  13. Να είσαι μετεωρολόγος,να ανοίξεις ένα πρωί τους χάρτες σου και να υποψιαστείς οτι έρχεται κάτι τέτοιο.Ονειρο!!!. Αλλά φευ,θα σε έχει προλάβει κάποιο μοντέλοΣτο τέλος θα έχεις κάνει την ανάλυση αλλά την χαρά θα στην έχουν κλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραιότατο το απογευματινό σενάριο του «Αμερικάνου» και μας αρέσει πολύ η «κατάβαση» του ψύχους (προσωπικά το έχω τρέξει αρκετές φορές γιατί είναι σαν να «καπελώνει» τη χώρα!) Πολύ φοβάμαι όμως ότι η χαρά μας θα διαρκέσει ως το επόμενο τρέξιμο! Ή σαν να λέμε ο «Αντωνάκης» θα το βάλει στα πόδια μετά το «καπέλωμα»! Αχιλλέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο Κορωπί θα χιονίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε όλους, καλά Χριστούγεννα
    Κι όσο για τα μελλούμενα
    Χιόνια, όπως πρώτα
    Πρωτοχρονιά και Φώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως φαίνεται ότι δεν έχει αντίστοιχα πολλά χιόνια στην Αμερική. Μοιάζει περισσότερο με ξερό κρύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Μακάρι να υπήρχε σαφής σύνδεση ΑΟ - ΝΑΟ με τον καιρό της χώρας μας, φίλε μου. Τα αίτια που συνδυαστικά διαμορφώνουν την ατμοσφαιρική κυκλοφορία είναι πολλά με αναδράσεις που δύσκολα προσδιορίζονται και με την εν πολλοίς άγνωστη εσωτερική μεταβλητότητα του συστήματος πάντα παρούσα.

      Διαγραφή
  19. Μήπως αυτοί οι "ιστορικοί" χιονάδες, θα γίνουν κανονικότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή