Παιχνίδια του καιρού με τα μοντέλα και τους παρουσιαστές τους!

Καιρός: "Με ένα ωμέγα μπλόκινγκ έχασαν τα αβγά και τα πασχάλια!"

 

50 σχόλια:

  1. Πραγματικά χάσαμε τη μπάλα με τα τερτίπια του καιρού. Μέχρι χτες φαινόταν βροχερη Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα. Σήμερα άλλαξαν τα στοιχεία και τα μοντέλα μας δίνουν βροχερή Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο. Άντε να βγάλουμε άκρη, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από ότι κατάλαβα από το σκίτσο ο καιρός σε γενικές γραμμές μέσα στην μεγάλη εβδομάδα και το πάσχα θα είναι μεταξύ συννεφιών και βροχών και ηλιοφάνειας,ανάλογα την μέρα,και την περιοχή.
    Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τον υποτροπικές αέριες μάζες που σπρώχνουν τις ψυχρότερες βορειότερα με αποτέλεσμα οι κακοκαιρίες που δημιουργούνται από τις υφέσεις να μετακινούνται βορειότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα, φίλε μου, το μόνο που σου ξεφεύγει είναι τα κεφαλαία γράμματα!

      Διαγραφή
    2. Γιατί κάνετε παρατηρήσεις όταν οι σχολιαστές δεν βάζουν τόνους και κεφαλαία γράμματα;
      Εδώ δεν είναι σχολείο για να κάνει παρατήρηση η δασκάλα στους μαθητές να μάθουν σωστά ορθογραφία.Εδώ είναι ένα καιρικό ιστολόγιο που το αντικείμενο του είναι η ενασχόληση με τα καιρικά θέματα.
      Επιπλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν γράφονται σχόλια και μηνύματα ,πολλές φορές γράφονται χωρίς τόνους,κεφαλαία όπου χρειάζεται και από καμμιά φορά χωρίς σημεία στίξης μέχρι ακόμα και ορθογραφικά λάθη μπορεί να συνταντήσει κάποιος.Ολα αυτά για συντομία χρόνου,γιατί για να το ελέγξει κάποιος ένα τάδε σχόλιο αναγκάζεται να σπαταλήσει λίγο χρόνο παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. Τώρα τελευταία, πασχαλιάτικα, γεμίσαμε παράξενους εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σάς!

      Και η πλάκα είναι ότι τρολάρουν κιόλας.
      Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.

      Διαγραφή
  3. Μ΄ αρέσει που τα σαιτς γράφουν : ΄Ο καιρος του Πάσχα με δυο σενάρια " ... Δηλαδή ή θα βρέχει ή θα έχει ήλιο !!!!!!!!!! Απευθύνονται σε ηλιθίους χωρίς αιδώ !! ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήξεις αφίξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α). Ήξεις ,αφήξεις ,ου θνήξεις εν πολέμω (δεν θα πεθάνεις).
      β). Ήξεις ,αφήξεις ου, θνήξεις εν πολέμω ( θα πεθάνεις ).
      Χρησμός του μαντείου.
      Υπ όψιν ότι τότε ήταν σε χρήση η μεγαλογράμματη και συνεχόμενη γραφή. Δεν υπήρχε το κόμμα.
      ΗΞΕΙΣΑΦΗΞΕΙΣΟΥΘΝΗΞΕΙΣΕΝΠΟΛΕΜΩ -----====Π.Α.

      Διαγραφή
  5. Τσατραφυλλιας vs Κλέαρχος σημειώσατε Χ. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Δε χρειάζεται άγχος. Ο Δάσκαλος θα μιλήσει όταν πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο «Δάσκαλος», μεταξύ των άλλων σπουδαίων Δασκάλων του στην ΕΜΥ, είχε και έναν καθηγητή μετεωρολογίας, τον αείμνηστο Διονύσιο Μεταξά, που του έλεγε ότι σχεδόν σε όλη τη χώρα ο μαΐστρος με τη βροχή δεν συνυπάρχουν.

      Διαγραφή
  6. Φοίβος Παπαδόπουλος29 Απριλίου 2024 στις 6:36 μ.μ.

    Όσο η Επιστήμη θα προσπαθεί να εκφράσει την βεβαιότητα, τόσο η Φύση θα απαντάει με αβεβαιότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον και το ΄βιβλίο του νομπελίστα φυσικού Ilia Prigogine, με τίτλο " Το τέλος της βεβαιότητας " .-------=====Π .Α.

      Διαγραφή
  7. Μη λάλει προς ηδονήν(Ηράκλειτος). Δυστυχώς οι παρουσιαστές μετεωρολόγοι πράττουν το αντίθετο. Αν σε ένα δυστοπικό μέλλον καταρρεύσουν και τα ΜΜΕ αυτοί θα περιφέρονται από τόπο σε τόπο ικανοποιώντας έτσι την ανάγκη τους να τους δούνε και να τους ακούσουν. Ακόμα και την Μεγάλη Εβδομάδα αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε λίγο να μπούμε στο νόημα αυτών των ημερών και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν.
    Υπάρχει και το φωτεινό παράδειγμα της κόρης του δασκάλου μας. Συνήθως το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά (με την βοήθεια των γονέων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμπιστευόμενος σε αυτές...τις...ώρες τον Αγγλο....θα έλεγα..ότι τα ψηγματα εμποδισμού στην Βαλτική...που σταδιακά...φαίνεται να δημιουργούν τον πολυπόθητο Σκανδιναβικό...οδηγούν σε χαμηλό που "στέκεται" και στροβιλίζεται στην ΝΑ Βουλγαρία.Η παρέμβαση του κ.Ζιακόπουλου...περί ΒΔ είναι κρίσιμη...και φυσικά..απόλυτα σεβαστή,στην περιοχή όμως ανατολικά του Αξιού...και μέχρι την Ξανθη...με νότιο ρεύμα...στην ανώτερη ατμόσφαιρα...δίνει βροχές...,μεγάλο στόιχημα εάν μετά το πέρασμα..του α χαμηλού...δημιουργηθεί και δεύτερο μετά στο Ιόνιο.Νομίζω τουλάχιστον για τα Βόρεια...πάμε για φθινοπωρινό Πάσχα."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτου κακά κακά… αν εννοείς ως φθινοπωρινό Πάσχα το περσινό τότε οκ πάω πάσο…

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ανώνυμε των 01.35...ας μείνουμε στην αξιωματικού χαρακτήρα εκτίμιση του κυρίου Ζιακόπουλου...που είναι η πρώτη που βάζρι μία τάξη στο χάος.... εύστοχη είναι και η εκτίμιση από κάτω του Αλέξανδρου Μήτση τον οποίο ως ερασιτέχνη..οφείλω να τον συγχαρώ...,"θωμάς"

      Διαγραφή
  9. Η διαταραχη που θα περασει το Μ.Σαββατο (οπως φαινεται σημερα στα μοντελα), θα δωσει θερμικη ασταθεια με ολιγη απο δυναμικο αιτιο. Γι'αυτο και καποιος υετος θα παραμεινει και νυχτερινες ωρες αλλα και πανω απο την θαλασσα. Θελει 2 μερουλες ακομα να δουμε ποια μερα θα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η διαταραχή που θα περάσει πάνω από την χώρα μας το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθεί με φόρα με κατεύθυνση βορειοδυτική-νοτιανατολική με αποτέλεσμα να μην δώσει ούτε οργανωμένο μέτωπο κακοκαιρίας ούτε θερμική αστάθεια.Οσο για το δεύτερο αυτό οφείλεται στο ότι θα έχει έντονη κίνηση αέρα στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να χαλάσει τις προυποθέσεις μηχανισμού της θερμικής αστάθειας.Η έντονη κίνηση του αέρα οφείλεται στην ταχύτητα διέλευσης της διαταραχής.
    Ο κύριος Ζιακόπουλος ας μας βοηθήσει καλύτερα λέγοντας ποιος είναι ο μηχανισμός της θερμικής αστάθειας και το πως σχηματίζονται τα μέτωπα κακοκαιρίας.
    Εγώ από την εμπειρία βλέπω τουλάχιστον οτί αν κινούνταν με πολύ αργό ρυθμό η διαταραχή θα έδινε αρχικά χειμερινού τύπου κακοκαιρία και στην συνέχεια καθώς εξασθενούσαν οι ψυχρές αέριες μάζες έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά.
    Επίσης θα ήθελα να μας απαντούσε ο κύριος Ζιακόπουλος αν το "σχήμα"των ισοβαρών καμπύλων παίζουν ρόλο στην δημιουργία υφέσεων.Είμαι σίγουρος οτί γνωρίζει και καλό είναι να απαντήσει για να μάθουμε πέντε πράγματα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ζιακόπουλε σίγουρα γνωρίζετε,αλλά γιατί δεν βοηθάτε ενώ φυσικά μπορείτε να βοηθήσετε;Από σας περιμένουμε να μάθουμε 2 πράγματα.Περιμένω την απάντηση σας αν το γρήγορο πέρασμα της διαταραχής χαλάει την συνταγή δημιουργίας υφέσεων είτε θερμικών ασταθειών.Σίγουρα γνωρίζετε και βοηθάτε όλους τους αναγνώστες του blog.

      Διαγραφή
    2. Αντιθέτως ,εγώ νομίζω ότι αυτά τα θέματα των.....καμπύλων δεν τα ξέρει και τόσο καλά.......! ----====Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Συνταγή δημιουργίας υφέσεων:
      https://www.youtube.com/playlist?list=PL61Vn1SNCmU8923OEvJWaKhO0oyWkcv6Q

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ζιακόπουλε ένα ολόκληρο 24ωρο πέρασε από το πρώτο σχόλιο και ακόμα να απαντήσετε;Αφού ξέρετε γιατί δεν απαντάτε;Αλλιώς πείτε οτί δεν γνωρίζετε.
      Απαντήστε επιτέλους στο ερώτημα αν η ταχύτητα περάσματος μιας διαταραχής επηρεάζει στην δημιουργία θερμικής αστάθειας και οργανωμένου μετώπου κακοκαιρίας.
      Οποιος άλλος ερασιτέχνης μετεορολόγος γνωρίζει επίσης ας απαντήσει για να λυθεί η απορία.

      Διαγραφή
    5. Δε λέω κουβέντα, κρατώ κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα!

      Διαγραφή
    6. Κατά προτίμηση με τη Σωτηρία Μπέλλου .Παίξε Χρήστο (Σιμούλη) επειγόντως ! ----======Π .Α.

      Διαγραφή
  11. Διαβάζοντας, με αρκετή έκπληξη θα έλεγα, την ανάρτηση του κ. Κολυδά στην ιστοσελίδα του σχετικά με τις λιτανείες για βροχή (έκπληξη επειδή χρησιμοποιεί στρογγυλεμένες φράσεις ώστε να απογοητεύσει κανένα), σκέφτηκα ότι οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται όταν προβλέπεται βροχερός καιρός. Ετσι, αν γίνουν αυτές τις μέρες, θα δώσουν εκ του ασφαλούς το δικαίωμα σε πανηγυρισμούς, έστω και αν η βροχή πέσει όχι αυθημερόν αλλά έστω και σε 3-4 ημέρες. Σιγουράκι δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν έχουν προγραμματιστεί οι λιτανείες 10 μέρες νωρίτερα που ξέρουν οτί θα βρέξει μετά από αυτό ύστερα από 4-5 μέρες;
      Βέβαια κάποιος άλλος θα απαντούσε οτί οι βροχές σε κάποιο τόπο την άνοιξη επαναλαμβάνονται το πολύ μετά από 25-30 μέρες.Είναι όμως απαραίτητα έτσι η μήπως έχει τύχει σε κάποια περιοχή να επαναληφθούν οι βροχοπτώσεις μετά από 1,5 μήνα χωρίς να πέσει σταγόνα;

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα σας! Πολύ μεγάλη ασάφεια για τον καιρό των επόμενων ημερών και δεν ρισκάρει κάνεις σχεδόν να δώσει ακριβής πρόβλεψη μέχρι το Πάσχα που είναι σε 5 ημέρες! Μόνο γενικότητες και δηλώσεις του τύπου ή θα βρέξει ή θα έχουμε ήλιο!!! Περιμένουμε τον Δάσκαλο να ξεκαθαρίσει τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κωστή, αυτός είναι ο λόγος που έθεσα προθεσμία πρόγνωσης μέχρι τη Μ. Πέμπτη, ώρα 12:00 στο "κουίζ" της προηγούμενης ανάρτησης. Θεώρησα πολύ δύσκολη τη φετινή πρόβλεψη.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι Κωστή και Χρήστο.
      Και ακόμη τίποτα δεν έχει κλειδώσει για τον καιρό του τριημέρου Σαββάτου Κυριακής Δευτέρας του Πάσχα.
      Κακώς κάποιοι βαίνουν και γράφουν ότι τα στοιχεία έχουν συγκλίνει από τα μεγάλα μοντέλα προς μια κατεύθυνση.
      Το που ακριβώς θα βρέξει και αν και πόσο,σε καμία περίπτωση έως αυτή την ώρα δεν μπορεί να απαντηθεί.
      Αυτό που μπορούμε μόνο να πούμε είναι ότι η θερμοκρασία από τη Μ. Παρασκευή και από τα δυτικά και το Μ. Σάββατο σε όλη σχεδόν τη χώρα θα πέσει σε κάπως πιο ψυχρά για την εποχή επίπεδα ενώ η βόρεια ΒΑνατολική Ελλάδα συνεχίζει και παίζει δυνατά στο παιχνίδι του πολύ άστατου καιρού εκείνες τις μέρες.
      Τίποτα ακόμη παραπάνω.

      Όσο για τον Απρίλη,όπως τα λέγαμε κλείνει και αυτός(8ος στη σειρά) αρκετά θερμότερος του φυσιολογικού ενώ για Θεσσαλία και Μακεδονία ως ο θερμότερος Απρίλης των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών.

      Διαγραφή
  13. Ευτυχώς που δεν τους παρακολουθώ και δεν εκνευρίζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 25 ημέρες του Απριλίου θετική απόκλιση στην Ξάνθη... +3,1 βαθμούς σύμφωνα με στοιχεία του μετεο... Και πάντα σε σύγκριση σύμφωνα με δεδομένα της τελευταίας 15ετιας. Άρα αν λαμβάναμε υπόψη τα τελευταία 30 χρόνια θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη η θετική απόκλιση. Αυτό ακριβώς και τίποτε άλλο. Να μην μιλήσουμε τον υετό που είναι είδος εν ανεπαρκεια τα τελευταία χρόνια εδώ στην περιοχή μας την Θράκη. Αλλά δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα δε με έναν φιλόσοφο του μπλογκ το κρύο και οι πλημμύρες κάνουν ζημιές και καταστροφές. Η ζέστη και η ανομβρία δεν πειράζουν γιατί μπορεί να κάνει πιο πολλά μπάνια στην θάλασσα που είναι ωφέλιμα και να συλλέξει πιο εύκολα βιταμίνη d με την συνεχή ηλιοφάνεια που επικρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σωστό είναι να τα κάνει όλα,δηλαδή κάθε είδους καιρό με ισσοροπία.
      Απλά εκείνο που καυτηριάζεται είναι πως τον χειμώνα κάποιοι θέλουν εδώ και τώρα χιόνια έξω από το σπίτι τους,δηλαδή άντρα θέλω τώρα τον εθέλω,ή κάποιοι άλλοι που έχουν τις απαιτήσεις να χιονίσει στα πεδινά από τον Οκτώβριο μήνα κι'όλας.
      Οταν βρίσκεσαι σε μια μεσογειακή χώρα και σκέφετεσαι καιρούς βόρειας ευρώπης είναι απλά ουτοπικό.

      Διαγραφή
    2. Ναι μόνο που εγώ προσωπικά δεν είμαι από αυτούς φίλε.

      Διαγραφή
    3. Μίλησε κανείς για ότι δεν χιονίζει στην Ξάνθη στα πεδινά? Εδώ δεν χιονίζει στα ορεινά τα τελευταία χρόνια... Βρισκόμαστε στην Βόρεια Ελλάδα και σκεφτόμαστε καιρό βόρειας Ελλάδας τον χειμώνα που δεν είναι κάτι ουτοπικό. Μην παραποιείς την πραγματικότητα επίτηδες.

      Διαγραφή
    4. Κι όμως η περιοχή της Ξάνθης ενίοτε είχε πολύ βαρείς χειμώνες στο παρελθόν. Το βόρειο τμήμα μάλιστα του νομού έχει ένα κανονικά ηπειρωτικό κλίμα, που εξηγεί τις συχνές παγωνιές και τις συχνές θερινές αστάθειες του καλοκαιριού. Μεσογειακή χώρα ναι, αλλά η βόρεια Ελλάδα έχει αποκλίνει υπερβολικά του κανονικού της. Επίσης ένα κομμάτι της (Ξάνθη όντως) βρίσκεται και περιοδικά σε ξηρασία τα τελευταία χρόνια.

      Διαγραφή
  15. Η παρακάτω σελίδα προβλέπει ένα μουσκεμένο Πάσχα:
    https://www.okairos.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κανείς καμία πρόγνωση; Ακούει κανείς; Μπαίνω στο meteo κάθε βράδυ και πρωί που ανανεώνεται η πρόγνωση αλλά ό,τι να ναι… εξαφανίστηκαν οι όποιες βροχές της μεγάλης πέμπτης και Παρασκευής και εμφανίστηκαν την Κυριακή του Πάσχα. Μιλώ για τη Θεσσαλονίκη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά πάντως οι περισσότερες προβλέψεις δίνουν καλό καιρό ανήμερα του Πάσχα.

      Διαγραφή
  17. Το ίδιο και στην ΕΜΥ, άλλη πρόγνωση χθες άλλη σήμερα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σύντροφοι....αντί να βλέπετε τον καιρό....και να ψάχνετε το "ανατροπή στην πρόγνωση κλπ" κάντε το ανάποδο....κατ αρχήν μας έχουν κοστολογήσει όλους μα όλους...(διόδια,αρνί που θα φάει ο καθένας,μπύρες,βενζίνη για να πάτε στο χωριό) και μας αφήνουν μόνο για τζόγο τι καιρό θα κάνει,ε λοιπόν ψήστε ενα φαγκρί στον φούρνο(οχι φρέσκο να μην το πληρώσετε χρυσό)...κάθηστε στις πόλεις....φάτε και ένα παγωτό..με βόλτα...το βράδυ...και την άλλη Κυριακή φάτε την διπλάσια ποσότητα αρνιού αφου θα το βρείτε στην μισή τιμή....παράλληλα τρομοκρατήστε τους συγχωριανούς σας...να πάρουν μπότες και φακό..(διακοπές ρεύματος) για την Ανάσταση...οι μισοί να το κάνουμε...θα μπλοκάρουμε αυτούς που θέλουν τα λεφτά μας,..εγώ πάντως θα το κάνω.."θωμάς"
    Κατά τα λοιπά..εμείς στα βόρεια ..είπαμε..θα φάμε και βροχή και "δροσιά"...με την δημιουργία δευτερου χαμηλού στα δυτικά μετά το Πάσχα πολύ πιθανή...προσήνεμα την Κυριακή μάλλον θεματάκια (μικρά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχ πολύ μου άρεσε το συγκεκριμένο σχόλιο! δεν είναι κακή η ιδέα αυτή μη ειρωνικά

      Διαγραφή
  19. Να βάλετε στην επόμενη ανάρτηση φωτογραφία που έχει σχέση με το Πάσχα,όπως τα κόκκινα αυγά,για να ταιριάζει στην ατμόσφαιρα των ημερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βάλει πασχαλινή κουλούρα με σοκολάτα γάλακτος ή με πραλίνα φιστικιού; Αφες αυτοις ου γαρ οίδασι τι ποιουσιν

      Διαγραφή
    2. Εγώ προτείνω να βάλει ένα σύννεφο καταιγίδας να ρίχνει χαλάζι σε μέγεθος πασχαλινού αυγού στα κεφάλια των καλοκαιράκηδων!!!

      Διαγραφή
  20. Πιθανή επιστροφή στο la nina από το φθινόπωρο. Πέρασα μήνες ερευνώντας τις επιπτώσεις των el nino και la nina στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Πιθανολογώ πως κάποια στιγμή θα έχουμε μια "ανάσα" από τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών κυρίως στην ανατολική χώρα. Μάλλον δεν θα έχουμε τόσο έντονη ζωνική του χρόνου και θα κερδίσουμε λίγο χρόνο όμως η τάση προς τη θέρμανση του κλίματος δεν θα ανατραπεί με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα σας. Η εκτίμησή μου για την ημέρα της Λαμπρής:
    Δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο 80% της επικράτειας. Στο υπόλοιπο 20% (ΝΑ Αιγαίο τις πρωινές ώρες και ΒΔ πολύ ορεινά τμήματα το απόγευμα- βραδάκι) κάποιοι θα είναι άτυχοι (τυχεροί δηλ.) να δουν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και μικρομεσαίας έντασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή