Διήμερο αστάθειας, σαφώς καλύτερος ο καιρός του Πάσχα, καλοκαιρία τη Δευτέρα και την Τρίτη

Ιερά Μονή Άνω Ξενίας. Φωτ. Χρήστος  Τσαντήλας

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται ανατολικά. Το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Παρασκευή), το σύστημα αυτό, συνδυαζόμενο με την απογευματινή θερμική αστάθεια, θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες βασικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τις Β-ΒΑ περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. 

Το Μ. Σάββατο (4/5), στην κεντροανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και πιθανώς στην ηπειρωτική Ελλάδα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. 

Την Κυριακή του Πάσχα (5/5), σύντομες τοπικές βροχές αναμένονται στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (6 & 7/5), γενικά, στην περιοχή μας θα επικρατήσει καλοκαιρία. Ωστόσο, μεμονωμένοι όμβροι δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται τα απογεύματα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Καλή Ανάσταση σε όλους.


16 σχόλια:

  1. Επιτέλους μπράβο που βάλατε φωτογραφία που να ταιριάζει στο κλίμα των ημερών.
    Και αν δεν έχετε άλλη δική σας,μπορείτε να κάνετε κόπια από κάποια άλλη του διαδικτύου και να την βάλετε στην σελίδα σας.Δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη ανασταση δασκαλε και σε ολους τους φιλους του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία. Καλά να περάσετε!. Με ρέγουλα το αρνί. Ευτυχώς ο καιρός θα είναι σύμμαχος και θα το ψήσουμε στην υπαιθρο με τα λουλουδάκια και τα πουλάκια. Καλή ανάσταση λαών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα από την ανοιξιάτικη Στοκχόλμη .Επιτελους η άνοιξη δηλώνει παρούσα .Αν κ οι οι Σουηδοί δίνουν πιο ψυχρό Μάιο για εδώ και βροχερό σχετικά για Μεσόγειο .Μακης Στοκχόλμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή Ανάσταση κ καλό Πάσχα στην παρέα και στον κ Ζιακόπουλο !! Ευτυχώς ο καιρός θα μας επιτρέψει να ψήσουμε χωρίς προβλήματα . .
    Χρήστος Αιγιαλεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Ανάσταση εύχομαι σε όλους Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωταγωνιστής σε όλη τη χώρα καιρικά σήμερα τα Τρίκαλα Κορινθίας, και μόνον αυτά τοπικά, με 35 χιλ. υετού , οφειλόμενα όμως κυρίως σε ραγδαία και καταστροφική χαλαζόπτωση .Κρίμα ......! ------=======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τοπικά γενικά τα όποια φαινόμενα πλην της ΒΑνατολικής ηπειρωτικής χώρας που θα είναι το επόμενο διήμερο πιο αξιόλογα.
    Το βράδυ της Αναστάσεως κάποιες περιοχές των ανατολικών παράκτιων κυρίως τμημάτων της Θεσσαλίας, των Σποράδων, τα νοτιότερα του Αιγαίου με τη βόρεια Κρήτη και πιθανόν κάποια τμήματα ηπειρωτικά της Στερεάς,της κεντροβόρειας Πελοποννήσου και της κεντρικής Μακεδονίας να έχουν πιο άστατο καιρό με τοπικές γενικά μπόρες.
    Το Πάσχα τις πρωινές ώρες μεμονωμένα φαινόμενα φαίνονται στα νότια νησιωτικά τμήματα, την Εύβοια και τη Βόρεια Κρήτη και πιθανόν σε ανατολικά παράλια της Θεσσαλίας ενώ το απόγευμα όπως έγραψε και ο Δάσκαλος οι ολιγόλεπτες μπόρες στα ορεινά ημιορεινά γύρω από την Πίνδο δεν θα προβληματίσουν.
    Καλοκαιρία τη Δευτέρα του Πάσχα και άνοδος της Τ.

    Εύχομαι σε όλους τους φίλους και στον Δάσκαλό μας καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία αγάπη ευλογία και πολλές χαρές σε εσάς και τις οικογένειές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Ανάσταση σε όλους, μας συνήθισε ο Απρίλιος με υψηλές θερμοκρασίες και ο Μάιος φενεται να εξελίσσεται το πρώτο δεκαπενθήμερο με δροσουλες ,είδη η ψύχρα εδώ στην Όθρυ είναι αισθητή, κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες , Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψευδακακία είναι τα ροζ λουλούδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα από την κρύα Κόνιτσα (το "μπάλωμα" του Μάη) με τον καιρό σε κατάσταση "βρέχω - δεν βρέχω"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα από την Νέα Σκιώνη (1ο πόδι Χαλκιδικής). Ξυπνήσαμε με φουλ συννεφιά κι έβρεξε κανονικά/ασθενώς για καμία ωρίτσα. Καλή Ανάσταση
      Κωνσταντίνος

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι και στη Νεάπολη Βοΐου, Δάσκαλε. Το "μπάλωμα" είναι καθιερωμένο κατά το 1ο δεκαήμερο του Μάη κυρίως στη Β. χώρα. Στις 20 Απριλίου έγραψα για τα δύσκολα του δεκαημέρου αυτού.
      Καλή Ανάσταση σε όλους.

      Διαγραφή