Πολύ νερό και χαλάζι

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και σταδιακά θα επηρεάσει τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Δ-ΒΔ Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και αργά τη νύχτα στη Θράκη οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές και σε τοπικό επίπεδο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Επισημαίνεται ακόμα ότι κατά τόπους οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλάζι ή και πολύ ισχυρούς ανέμους. Πάντως, τα θαλασσινά ταξίδια θα γίνουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι Ν-ΝΑ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τα μέγιστες τιμές της κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Την Τετάρτη (3/9), τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη ΒΑ Ελλάδα, αλλά δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε όλη τη χώρα. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικούς όμβρους ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο, φίλοι μου


Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δ. Μακεδονία και ως αργά τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στο ΒΔ. Αιγαίο και τη Δ. Κρήτη. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Βροχές και καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου