Επιμένει το μελτέμι κυρίως στο Α-ΝΑ Αιγαίο. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) το ενισχυμένο Β-ΒΑ ρεύμα στα ανατολικά. Με τους βοριάδες, οι οποίοι στο Ν-ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 7 μποφόρ, η αισθητή θερμοκρασία στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές θα είναι αρκετά χαμηλή. Στην υπόλοιπη χώρα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αλλά η ψύχρα το πρωί θα είναι αισθητή ιδιαίτερα στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προοπτική του καιρού, όλα δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο (20-21/9) το καλοκαίρι θα επιστρέψει στη χώρα μας. Πέρα από τη σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, αναμένεται βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία την Κυριακή θα φθάσει τους 32 βαθμούς. Με καλοκαιρινές συνθήκες θα αρχίσει και η νέα εβδομάδα.     


  
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το πρωί στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το πρωί στην Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 6 και τοπικά στο Ν. Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου