Πρώιμο φθινόπωρο στα Βαλκάνια και όψιμο καλοκαίρι στην υπόλοιπη Ευρώπη

Υψηλές πιέσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης εκτός από τις νοτιοανατολικές περιοχές της, όπου έχουν εγκατασταθεί βαρομετρικά χαμηλά. Με αυτές τις συνθήκες οι χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης απολαμβάνουν ένα όψιμο καλοκαιράκι, ενώ η Ιταλία και τα Βαλκάνια βιώνουν μάλλον ένα πρώιμο φθινόπωρο. Στη χώρα μας, τόσο στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) όσο και το Σαββατοκύριακο (6-7/9) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και το Β-ΒΔ Αιγαίο. Η βασική ένταση των ανέμων θα είναι τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου. Αυτό ισχύει περισσότερο για τη βόρεια Ελλάδα και λιγότερο για τις Ν-ΝΑ περιοχές της. Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.


Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι το απόγευμα. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Ν-ΝΔ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
 Άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου