Τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενo από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ και επηρεάζει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τη ΒΔ Ελλάδα. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) συμπληρώνουν οι πρωινές τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά και οι ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σαββατοκύριακο (13-14/9) στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα θα επικρατήσει άστατος καιρός με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και γενικότερα τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι καλοκαιρινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (15-16/9) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Όμβροι και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ. Στερεά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 και στο Β. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
 Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα Ν 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου