Πέρασμα-αστραπή του ψυχρού μετώπου

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ρουμανία ως την Ιταλία κινείται πολύ γρήγορα ανατολικά. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) με το πέρασμα του μετώπου από την περιοχή μας θα επικρατήσουν στη χώρα ενισχυμένοι ΒΔ άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Επισημαίνεται ότι η πτώση θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη βόρεια χώρα που θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών. Πέρα από αυτά, τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη και την Πέμπτη (24-25/9) οι βροχές θα σταματήσουν παντού, οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την Παρασκευή και το Σάββατο (26-27/9) μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από τη Β. Ευρώπη προς την περιοχή μας θα επηρεάσει τη χώρα με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, βοριάδες και ψύχρα.     

  
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΔ έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι Δ-ΒΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 6 με 7 και πιθανώς τοπικά στα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου