Επιμένει η αστάθεια κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα

Η χώρα επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Τουρκίας με αποτέλεσμα τη επικράτηση βόρειου ρεύματος εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), παρά τη βελτίωση του καιρού, τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στη Β-ΒΔ Ελλάδα θα είναι κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τις μέσες (κανονικές) τιμές του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας ο καιρός θα είναι καλύτερος, καθώς οι βροχές θα περιοριστούν στα ορεινά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.


Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στο Β. Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη το απόγευμα. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
 Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και το απόγευμα ΝΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου