Καλοκαιρινό φθινόπωρο

Η χώρα μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη σχετική καλοκαιρία. Ωστόσο, η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα είναι και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) ευνοϊκή για τη διατήρηση των ενισχυμένων ΒΔ ανέμων στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο, όπου το μελτέμι θα φθάνει τα 7 μποφόρ. Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, οι ελάχιστες τιμές νωρίς το πρωί θα είναι σχετικά χαμηλές, αλλά οι μέγιστες τιμές της θα σημειώσουν μικρή άνοδο. Την Κυριακή (21/9) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο (η μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 32 βαθμούς). Έτσι, η ζέστη θα είναι αισθητή και σ’ αυτό θα συνεισφέρει η σχετική υγρασία, της οποίας οι τιμές αυτή την εποχή είναι ανεβασμένες σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Δευτέρα (22/9) θα είναι σχεδόν καλοκαιρινή με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ιδιαίτερα στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Τρίτη (23/9) στη Β-ΒΔ Ελλάδα και την Τετάρτη (24/9) σε όλη τη χώρα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

  
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-9-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στη Θεσσαλία θα αυξηθούν. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι Β 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Τοπικές ομίχλες το πρωί. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου