Στους συνήθεις ρυθμούς του ο χειμώνας

Η περιοχή μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα το ΒΑ ρεύμα να διατηρηθεί και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) στη χώρα με μέγιστη ένταση τα 8 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο). Κατά τα άλλα, τα φαινόμενα (χιονοπτώσεις ή χιονόνερο) θα είναι ασθενή και πρόσκαιρα και θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και ο παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός. Την Παρασκευή (9/1) θα συνεχιστεί περίπου ο ίδιος καιρός, αλλά το Σαββατοκύριακο (10-11/1) θα επικρατήσει σχετική καλοκαιρία και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Πάντως, δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες βροχές το Σάββατο στη ΒΑ Ελλάδα και τις Ν-ΝΔ περιοχές της χώρας και το βράδυ της Κυριακής στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Αξιόλογη μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χιόνια (ορεινά-ημιορεινά) και ισχυρούς ανέμους προβλέπεται τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.  


Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8-1-2015 

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στη Χαλκιδική. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -13 έως 5 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 11 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, ή χιονόνερο στα ανατολικά και κυρίως στην Εύβοια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -7 έως 8 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στις δυτικές περιοχές και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 7 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Α 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 5 βαθμούς.



2 σχόλια:

  1. καλησπερα κυριε ζιακοπουλε εχω ακουσει οτι ερχεται χιονιας απο της 19 του μηνος κ μετα βλεπεται κατι εσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή