Η Εύβοια, το Αιγαίο και η Κρήτη στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας

Αν και στο μπάσιμό της η επικείμενη ψυχρή εισβολή θα προκαλέσει αξιόλογο υετό στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και μάλιστα τα χιόνια θα φθάσουν ακόμα και σε πεδινές περιοχές, η Εύβοια, το Αιγαίο και η Κρήτη θα βρεθούν στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας. Σε αυτές τις τρεις περιοχές τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα έχουν διάρκεια. Σημειώνεται ακόμα ότι την Τρίτη και την Τετάρτη (6-7/1) τα χιόνια θα κατέβουν πολύ χαμηλά και δεν αποκλείεται να φθάσουν ως τη θάλασσα (εξαιρούνται τα νότια παράλια της Κρήτης). Το παραπάνω διήμερο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα στην Αττική και τη Βοιωτία (κυρίως στις ανατολικές περιοχές). Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν οπωσδήποτε τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από βορρά προς νότο. Την Πέμπτη (8/1) τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα, αλλά ο παγετός στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
         

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών χιονοπτώσεων μικρής διάρκειας και έντασης. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -10 έως 5 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 10 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Δεν αποκλείεται να χιονίσει για λίγο και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Α-ΝΑ Στερεά και τη Πελοπόννησο για να σταματήσουν τη νύχτα σχεδόν παντού. Εξαίρεση αποτελούν η Εύβοια και οι ανατολικές περιοχές της Αττικοβοιωτίας. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 10 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και αργότερα στα νότια καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β 5 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με βροχές και χιόνια που βαθμιαία θα κατεβούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Δεν αποκλείεται να χιονίσει για λίγο και στα πεδινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 και αργότερα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 4 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. Λοιπόν, για την Αθήνα ...τετέλεσται! Δεύτερος σερί χιονιάς που θα μας πάρει ξώφαλτσα. Κύριε Ζιακόπουλε, ο Κινέζος χιονοποιός που φέραμε δεν την κάνει καλά τη δουλειά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. Ζιακόπουλε, θα υπάρξει χιονόπτωση και χιονόστρωση στη Χαλκίδα;; Η πόλη αυτή θα είναι από τις περιοχές της Εύβοιας που θα πληγεί από έντονη κακοκαιρία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Ζιακόπουλε θα υπάρξει χιονόπτωση και χιονόστρωση στη Σκύρο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή