Προβλήματα ανέμων και πλημμυρών (Δ. Ελλάδα) ενόψει

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τον καιρό της χώρας και κυρίως των ανατολικών και νότιων περιοχών της κατευθύνεται προς την Α. Μεσόγειο. Ένα άλλο χαμηλό που δημιουργείται στον κόλπο της Γένοβας αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά και να κινηθεί Α-ΝΑ. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι η βαθμιαία επικράτηση πολύ ισχυρών ΝΔ ανέμων εντάσεως 7 με 9 μποφόρ και η εκδήλωση βροχών και καταιγίδων οι οποίες στη δυτική Ελλάδα θα είναι ισχυρές. Τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά. Η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά το Σαββατοκύριακο (31/1-1/2) με αποτέλεσμα να συνεχιστούν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και κυρίως να αυξηθούν οι πιθανότητες πλημμυρικών φαινομένων στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη Δ. Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα. Τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού τις 2-3 πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας θα είναι η βαθμιαία επικράτηση Δ-ΒΔ ανέμων και η πτώση της θερμοκρασίας, τουλάχιστον κατά 3 με 5 βαθμούς. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.   


Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 και σταδιακά 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 και σταδιακά 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές από τις απογευματινές ώρες. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 και σταδιακά 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στο Α. Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 και σταδιακά 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 και σταδιακά 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 3 με 5 και σταδιακά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Στην Χαλκίδα θα έχουμε καταιγίδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, έχω πει ότι μου είναι αδύνατο να απαντώ σε ερωτήσεις για τον καιρό που θα κάνει στην πόρτα ή την πόλη του καθενός. Προσπαθώ, όταν μπορώ,να απαντώ σε ερωτήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος. Τέλος πάντων, με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται να υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για την εκδήλωση καταιγίδας στην πόλη σου την Κυριακή προς τη Δευτέρα.

      Διαγραφή