Αρκετά καλός ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Βαρομετρικό χαμηλό κατευθυνόμενο προς το Αιγαίο επηρεάζει την ανατολική και τη νότια Ελλάδα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) το σύστημα αυτό θα κινηθεί προς την Τουρκία με αποτέλεσμα τη βαθμιαία βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ και το κρύο θα είναι αισθητό τη νύχτα και το πρωί κυρίως στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Την Κυριακή (15/3), ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με περιορισμένες πιθανότητες ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά και ανέμους που μόνο στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (16-17/3) τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 7 μποφόρ, η ψύχρα και ίσως κάποιες ασθενείς βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στις προσήνεμες ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Τέλος, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (18-19/3) είναι πιθανό να μεταφερθούν προς την περιοχή μας ψυχρές αέριες μάζες από την Ουκρανία με αποτέλεσμα το σκηνικό του καιρού στη χώρα και κυρίως στις ανατολικές περιοχές της να γίνει ακόμα πιο χειμωνιάτικο. Έτσι, στη διάρκεια της νέας εβδομάδας, οι νικητές της αναμέτρησης των Ορνιθίων (ψυχροί βορειοανατολικοί άνεμοι στις αρχές της άνοιξης) με τους Λευκόνοτους (ανοιξιάτικοι νοτιάδες που δεν φέρνουν βαριά συννεφιά και βροχές) θα είναι άνετα οι πρώτοι.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

 

                         Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015                                                      



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές κυρίως στα ΒΑ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες βροχές το πρωί στην Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου