Νοτιάδες, βροχές και βορειοαφρικανική σκόνη

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό μεταξύ Τυνησίας, Σικελίας και Σαρδηνίας κινείται ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Έτσι, η εθνική μας επέτειος θα περάσει με βροχές που θα αρχίσουν από τη Δ. Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και οι Α-ΝΑ άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ (Ιόνιο). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (26-27/3), προβλέπονται βροχές κατά τόπους ισχυρές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και τα νότια, ενώ τα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 6 με 8 μποφόρ. Το Σάββατο (28/3), ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις περιοχές που προαναφέρθηκαν. Την Κυριακή (29/3) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αν και δεν θα λείψουν κάποιες βροχές κυρίως το πρωί στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΔ με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε όλη τη χώρα.


Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές αρχικά στη Δ. Μακεδονία και σταδιακά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Χιόνια στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Στη Θράκη πιθανότητα ασθενών βροχών από το μεσημέρι. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα βουνά. Από το απόγευμα εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι Α-ΝΑ 6 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και στα βουνά χιόνια. Από το απόγευμα εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές που θα αρχίσουν από τα δυτικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοδυτικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και βρέξει. Σχετική βελτίωση του καιρού τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε Α-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και βρέξει. Σχετική βελτίωση του καιρού τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου