Και πετρέλαιο και ρεύμα και παλούκια θα κάψουμε

Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων με κέντρα στο Β. Αιγαίο και την κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσει την περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), προκαλώντας τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Β. Ελλάδας. Πάντως, στον κορμό της χώρας και κυρίως στη Δ. Ελλάδα αναμένονται μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Οι ΒΑ άνεμοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ (Β. Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια χώρα. Η Κυριακή (8/3) θα περάσει με αρκετό κρύο, τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες στα βόρεια θα κατεβούν σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη (9-11/3) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βοριάδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Βροχές τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, ενώ δεν θα λείψουν και οι τοπικές χιονοπτώσεις (ορεινά και βόρεια ημιορεινά). Με βάση όλες τις ενδείξεις, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Α. Ευρώπη και τα Βαλκάνια θα είναι μεσημβρινή (βορράς- νότος) και το δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχιστούν τουλάχιστον το κρύο και οι βοριάδες.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

 

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015                                        
                        


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και στα ανατολικά πιθανώς παροδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΝΔ, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Διαστήματα βελτίωσης. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στο Β. Αιγαίο ΒΑ 6 με 8 μποφόρ, στο ΝΔ Αιγαίο Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν-ΝΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωί καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι πολύ γρήγορα σε Β-ΒΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου