Τίποτε δεν με μάρανε σαν της άνοιξης το κρύο

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κριμαία κινείται Δ-ΝΔ (οπισθοδρομούν σύστημα), ενώ ένα αβαθές χαμηλό στην περιοχή της Σικελίας κινείται ανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, διατηρούνται στην περιοχή μας οι ΒΑ άνεμοι και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα σημειωθούν ασθενείς, κατά κανόνα, βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως στις Β-ΒΔ περιοχές της χώρας. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (19-20/3) προβλέπεται ψυχρός καιρός με σποραδικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) που βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (21-22/3) αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού στη χώρα με χαρακτηριστικά τους ΝΑ ανέμους, την άνοδο της θερμοκρασίας και τις τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως την Κυριακή.

 

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015         




ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς κατά κανόνα βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς κατά κανόνα βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως στα ΒΔ από το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως στη Θεσσαλία. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 9 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου