Βοριάδες και ψύχρα

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι στα ανατολικά και νότια θα φθάσουν τα 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα υπάρχει αρκετή συννεφιά, αλλά η πιθανότητα βροχής είναι μικρή και περιορίζεται στη Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (18-20/3) ο καιρός θα είναι γενικά κρύος με σποραδικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Παρασκευή στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και οι βοριάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο (21-22/3) θα είναι η σταδιακή επικράτηση Ν-ΝΑ ανέμων και η βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

 

                                  Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015                                               
                ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου