Αντιστέκεται ο χειμώνας

Βαρομετρικό χαμηλό ΝΔ της Πελοποννήσου κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει τοπικές βροχές, καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία αναμένεται να χιονίσει και στα ημιορεινά. Πάντως, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), καλύτερος θα είναι ο καιρός στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Την Πέμπτη (12/3), τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Την Παρασκευή (13/3), προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αρχικά στο Ιόνιο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο και αργότερα στο Αιγαίο με την εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και πυκνών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο (14-15/3).

 

                    Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015         
                     

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Α 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως το μεσημέρι. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Χλιαρά αντιστέκεται. Για την τιμή των όπλων. Που είναι οι "ορνιθίες"; τα "ουκρανικά συστήματα"; Ο Γενάρης και ο Φλεβάρης καλλιέργησαν προσδοκίες που ο Μάρτιος δυστυχώς δεν επιβεβαίωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει και Λευκόνοτους ο Μάρτης Γιώργο μου. Να ζεσταθεί λίγο το κοκαλάκι μας χωρίς να φύγει και το τελευταίο ευρουλάκι από την τσεπούλα μας.

      Διαγραφή