Μας εγκαταλείπουν τα μελτέμια

Η περιοχή μας επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση Δ-ΒΔ ανέμων οι οποίοι μόνο στα νότια πελάγη θα φθάνουν τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα κάνει αρκετή ζέστη (μέγιστες θερμοκρασίες ως τους 36οC) και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Πέμπτη (3/9) στη χώρα, αλλά από την Παρασκευή (4/9) οι καταιγίδες θα σταματήσουν και το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας. Έτσι, το Σαββατοκύριακο (5-6/9) θα είναι πολύ ζεστό με μέγιστες θερμοκρασίες 37 με 39 βαθμούς και με Δ-ΒΔ ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Τη Δευτέρα (7/9) και από τη Β-ΒΔ Ελλάδα αναμένεται βαθμιαία υποχώρηση του φθινοπωρινού καύσωνα. 

Καλό μήνα, φίλοι μου


Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Δ. Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στην Ήπειρο και πιθανώς στην ορεινή Δ. Στερεά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου