Με καλοκαιρία η τελευταία προεκλογική εβδομάδα

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στη ΒΑ Ελλάδα και ως το βράδυ θα σταματήσουν. Την Κυριακή (13/9) στη χώρα θα επικρατήσουν Β-ΒΑ άνεμοι (μελτέμια) με μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Με αυτές τις συνθήκες, στη Δ. Ελλάδα προβλέπονται ασθενείς άνεμοι, ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες ως τους 32 βαθμούς, ενώ στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές η δροσιά θα είναι αισθητή και θα υπάρχει αρκετή συννεφιά. Μάλιστα, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τη Β. Κρήτη δεν αποκλείεται να πέσουν και κάποιες ψιχάλες. Τη νέα εβδομάδα δεν προβλέπονται βροχές, τα μελτέμια στα ανατολικά θα συνεχιστούν με ένταση ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ΒΑ και το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες βροχές πολύ νωρίς το πρωί στην Α. Θεσσαλία και την Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανές βροχές πολύ νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου